В щата Ню Йорк от днес за ваксинация срещу КОВИД-19

...
В щата Ню Йорк от днес за ваксинация срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

От днес в Ню Йорк записват за ваксинация хора от 16 до 29 г.

В щата Ню Йорк от през днешния ден за имунизация против КОВИД-19 могат да се записват и хора на възраст сред 16 и 29 години, съобщи Асошиейтед прес.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разгласи предходната седмица, че включва хората на 30 и повече години в групата на тези, които могат бъдат имунизирани против КОВИД-19, и че от 6 април опция за записване за имунизация ще имат и хора на възраст от 16 до 29 години.

Младежите, които са надлежно на по 16 и 17 години, ще могат да бъдат имунизирани единствено с имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ", защото тя е единствената утвърдена за слагане на хора под 18-годишна възраст. За имунизирането на хора на по 16 и 17 години ще е нужно родителско единодушие, като се изключи хора на такава възраст, които към този момент са сключили брак или са станали родители.

Нито една от наличните ваксини не е утвърдена за слагане на хора под 16-годишна възраст, отбелязва Асошиейтед прес.

Към сегашния миг, приблизително един от всеки петима поданици на щата Ню Йорк към този момент е имунизиран с две дози от ваксина против КОВИД-19, излиза наяве от данни на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Малко повече от една трета от жителите на щата са получили най-малко по една доза от имунизацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР