В щата Флорида беше заловен голям питон с дължина 5,2

...
В щата Флорида беше заловен голям питон с дължина 5,2
Коментари Харесай

Във Флорида беше заловен 5-метров питон

В щата Флорида беше хванат огромен питон с дължина 5,2 метра, кадърен да погълне цялостен елен, оповестява Франс прес.

Заловеният в резервата " Биг сайпрес " образец бил от женски пол и в него имало 73 яйца в развой на развиване.

Това е един от най-големите питони, залавяни в миналото в южната част на Флорида в резервата Евърглейдс. Изследователите се добрали до змията, като конфигурирали предаватели върху самци от този тип. Те отвели експертите до женската, с помощта на проследените сигнали.

Екипът на резервата единствено отстранява инвазивните типове, които съставляват същинска опасност за локалната фауна.

Бирманските питони нямат естествени врагове в тази среда и те са били привнесени извън. Първата им поява е записана през 1980 година. През 2012 година американското държавно управление забрани вноса на тези влечуги поради заплахата им за локалните типове.

Питоните могат да унищожат локалната дива природа, като убиват дребни животни като зайци, птици и опосуми и даже ядат същества, огромни като алигатори и възрастни елени.

Комисията за запазване на рибата и дивата флора Флорида спонсорира ловни стратегии за ориентиране на влечугите. Но тези старания не съумяха да забавят разпространяването им, а комисията през 2017 година организира чувания към страната, с цел да търси креативен хрумвания за преодоляване на чудовищните същества.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР