В шпионския скандал се преплитат две линии - на опита

...
В шпионския скандал се преплитат две линии - на опита
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Целта на този шпионски скандал е да не се загуби София на изборите

В шпионския скандал се преплитат две линии - на опита за прелом с хакване на пръскачки пред Народното събрание и на потребление на държавни институции от страна на властта, с цел да бъдат уверени така наречен "десни гласоподаватели " в София да гласоподават за Йорданка Фандъкова. Целта на този така наречен "шпионски скандал " е една – политическа, да не се загуби София на изборите. Това разяснява пред БНР политологът Евгений Дайнов.

Такива неща постоянно наподобяват неуместно, само че в България това, което прави властта, с цел да си върне гласоподавателите от дясно, прилагайки съветски политтехнологии, които даже в Русия към този момент не се оферират, е на надълбоко провинциално ниво. Не, няма да съумеят, тъй като това са обикновени операции, добави Дайнов.

Според него всичко това е хабене на голямо количество средства и на репутации за нещо, което изначално е обречено.

Влиянието и самочувствието на ГЕРБ по места се разплитат, в редиците на партията царува изумителна неустановеност, царува очакване за неприятни резултати. Но от другата страна няма огромна опозиционна мощ, която същински да се възползва от това и да преобърне салдото, съобщи Дайнов.

По думите му България ще наподобява унило без цивилизована левица и цивилизована десница.

Евгений Дайнов разяснява още: "Това, което виждам в кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор и в истеричната поддръжка, която статуквото се пробва да провежда в негова поддръжка, е, че ГЕРБ дотам са обезверени, че могат да печелят избори, дотам са разбрали, че властта им се изплъзва, че търсят избавител, който уверено да санкционира тези, които не слушат ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР