В шоубизнеса се случи нещо интересно – след дълга пауза,

...
В шоубизнеса се случи нещо интересно – след дълга пауза,
Коментари Харесай

Баскетболист от НБА композира песен на Джъстин Бийбър

В шоубизнеса се случи нещо забавно – след дълга пауза, почнала през 2015 година, Джъстин Бийбър се завърна с албума Changes. А в него с парчето Available взе участие центърът на баскетболния " Лос Анджелис Лейкърс " Джавел Макгий. Шампионът в НБА с " Голдън Стейт Уориърс " е освен създател, само че и продуцент на песента, която в iTunes е на 7-о място по известност от 17-те в албума.

Баскетболистът в действителност се занимава с сходна активност към този момент 12 години, като даже към този момент има публикуван и собствен албум – Pierre. Интересното в историята обаче е, че той първоначално не е знаел, че написа ария за Бийбър. 

Макгий е непосредствен с продуцента Джейсън Бойд (известен като Poo Bear), който работи с поп звездата. Миналия ноември баскетболистът бил в студиото на Poo Bear и му пуснал някои свои песни и семпъли (записани звукови фрагменти).

" Той си хареса един от семпълите, качи го на компютъра си и започнахме да пишем. Накрая стана ария, само че в нея към момента нямаше барабани и други неща ", споделя Джавел.

Той не прецизира дали по-късно е взел участие в студийните сесии и дали се е виждал с Бийбър. Но при излизането на албума бе обявено, че той е продуцирал Available, т.е. работил е с поп звездата по песента и освен е дал концепцията за бийта и главната мелодия, само че е взел участие в аранжимента, в редактирането на текста и така нататък

" Страхотно. Джъстин Бийбър е един от най-хубавите реализатори, в случай че не и най-хубавият. А аз сътворих нещо за него. При това съм единствено един баскетболист ", споделя Макгий, който е самообразован.

Той почнал да се занимава с музика като възпитаник, като на компютъра си първо конфигурирал безплатната демоверсия на FruityLoops (сега FL Studio) – елементарна стратегия за композиране. В Университета в Невада траял с тази си занимания. А когато през 2008 година бил определен в драфта на НБА от " Вашингтон ", към този момент си купил MacBook и конфигурирал приложението Logic Pro.

" В YouTube се учех по какъв начин да употребявам Logic. Това беше през 2009-а ", споделя баскетболистът.

Някъде по това време той започва да разгласява бийтове (хип-хоп, трап, R&B и техно) в SoundCloud.com под псевдонима Pierre. Това траяло чак до 2016-а, когато Макгий минава в " Голдън Стейт ", и още на идната година пуска три сингъла. А през 2018-а издава четири сингъла и албума, за който стана дума – Pierre, с 16 песни, като всички са изпълнени от други артисти, тъй като баскетболистът в никакъв случай не пее в своите творби – единствено написа музиката.

Макгий си има и собствен лейбъл – Pierre Music Group, в който влиза още рапърът Rome Castille. Сега, когато е баскетболист на " Лейкърс ", Джавел е оборудвал студио в дома си в Ингълууд и продължава да твори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР