В Шотландия са инсталирани голям брой вятърни електроцентрали. Оказа се,

...
В Шотландия са инсталирани голям брой вятърни електроцентрали. Оказа се,
Коментари Харесай

Вятърните електроцентрали на Шотландия генерират двойно повече енергия от консумацията на всички домакинства

В Шотландия са конфигурирани огромен брой вятърни електроцентрали. Оказа се, че генерираната от тях сила е повече от задоволителна за всички семейства в страната.

Данните на WeatherEnergy демонстрират, че шотландските вятърни централи за интервала от януари до юни 2019 година са генерирали малко над 9,8 милиона киловатчаса електрическа сила. Това е задоволително за към 4,47 милиона семейства, което е съвсем двойно повече, в сравнение с има в Шотландия. На доктрина, операторите на тази страна имат остатък от сила, който може да стигне за по-голямата част на северна Англия.

Правителството на Шотландия към този момент възнамерява да промени параметрите на своята енергийна система. Властите имат намерение половината сила да бъде обезпечавана от възобновими източници, а към 2050 година напълно да бъде прекъснато изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата. Излязлата тези дни статистика демонстрира, че всичко върви по проект и даже проектът леко се изпреварва.

Разбира се, Шотландия може да продава остатъците от електрическа сила в други райони. Това ще понижи потреблението на изкопаемо гориво. Но надалеч не всички страни могат да последват образеца на Шотландия и да употребяват вятърни електроцентрали за всеобщо генериране на електрическа сила. За ефикасното потребление на вятърни турбини, а и на слънчеви електроцентрали са нужни характерни естествени условия.

За по-ефективно потребление силата напразно са нужни системи за нейното предпазване. Шотландия към този момент стартира план по построяването на голяма акумулаторна станция, която ще може да съхранява силата получена от 214 вятърни турбини.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР