В широкия център на град Варна предвиждат изграждане на паркинг

...
В широкия център на град Варна предвиждат изграждане на паркинг
Коментари Харесай

Подготвят терен за голям паркинг в центъра на Варна

В необятния център на град Варна плануват създаване на паркинг за няколкостотин коли , стана ясно след днешното съвещание на общинската комисия по " Собственост и стопанство ", заяви БНР.

Общинарите се съгласиха Община Варна да изиска от страната парцел за безплатно ръководство . Теренът е с повърхност от към 7 дка и се намира сред улиците " Парижка комуна ", " Никола Даскалов ", " Никола Кънев " и " Д-р Пискюлиев ". Върху този парцел трябваше да бъде построена нова Съдебна палата на Варна.

Сега право да ръководи имота има Висшия правосъден съвет. До осъществяване на капиталовите планове на административния орган парцелът може да бъде самостоятелен за публичен паркинг. Много покрай мястото има жилищни блокове и нов паркинг би облекчил паркирането в региона.
 Кола пропадна в огромна дупка във Варна
Кола пропадна в огромна дупка във Варна

Няма потърпевши хора

На днешното съвещание на комисията бяха утвърдени и пазарни оценки на общински парцели и бе решено да се организират обществени търгове . Съветниците от " Демократична България " отхвърлиха да гласоподават предложенията на кмета за допълнение на Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност.

" В икономическа рецесия никой не продава, най-малкото не могат да се реализиран офертите, които цели всеки един продавач. Сега не е моментът да се продава ", аргументира се Мария Дойчева от " Демократична България ".

В отговор Стилиян Иванов от ГЕРБ съобщи, че " Община Варна не продава тези парцели непременно. Оценител е дал пазарна цена, над която парцелът може да бъде продаден ", сподели Иванов.
 Условна присъда получи румънецът, блъснал и умъртвил дете във Варна
Условна присъда получи румънецът, блъснал и умъртвил дете във Варна

Присъдата предстои на обжалване

Според заместник-кмета Пейчо Пейчев осведоми, че " нито един от капиталовите планове на община Варна досега не е спрян . Изпълнението им върви по проект, по тази причина приходната част от бюджета би трябвало да се извърши на 100%. "

Припомняме, от Националното съдружие на общините /НСОРБ/ взеха решение да се вдигне мораториумът върху продажбата на съсобствени идеални елементи върху парцели, с цел да се даде опция да се строи върху общински терени. По този метод общините ще компенсират загубите от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР