В шестия месец от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна

...
В шестия месец от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Приятел на Путин е предал на Запада неговия „списък с желания“ за Украйна

В шестия месец от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна някогашният канцлер на Германия и някогашен началник на борда на шефовете на " Роснефт " Герхард Шрьодер, който е в другарски връзки с президента на страната-агресор Владимир Путин, е изразил на Запада желанията на Руската федерация във връзка с Украйна. Това написа списание Stern (Щерн).

Шрьодер сподели, че " Кремъл желае да откри решение посредством договаряния " и това е " добра вест ", съобщи организация УНИАН. „ Първият триумф е договорката за зърно, която вероятно може последователно да бъде разширена до преустановяване на огъня “, сподели той. Шрьодер означи, че решенията за окупирания от Русия Крим сякаш могат да бъдат открити с течение на времето – „ може би не след 99 години, както с Хонконг, а през идващото потомство “.

Шрьодер също по този начин означи, че за Донбас „ е належащо да се откри решение въз основа на швейцарския кантонален модел “. По отношение на участието на Украйна в НАТО, Путин желае страната да резервира неутралитет, сходно на Австрия. Той прибавя, че следва да се види дали Путин ще се върне към предвоенната „ линия на прикосновение “ при преустановяване на огъня.

Шрьодер беше федерален канцлер от 1998 до 2005 година Той подлага на критика войната в Украйна, само че отхвърли да осъди Путин. Междувременно, Русия упрекна Съединени американски щати, че са директно забъркани в спора в Украйна и не просто доставят Киев с оръжие. Руското министерство на защитата, ръководено от съдружник на Путин, сподели, че думите на Вадим Скибицки – украинският зам.-началник на военното разузнаване, пред английския в. „ Дейли телеграф “ показвали, че Вашингтон взе участие в спора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР