В шестия ден от световното първенство по футбол Русия ще

...
В шестия ден от световното първенство по футбол Русия ще
Коментари Харесай

Днес на световното: Вдъхновеният руски отбор поглежда с надежда към осминафиналите

В шестия ден от международното състезание по футбол Русия ще опита да си подсигурява място в осминафиналите. Домакините срещат Египет в първото си огромно тестване в конкуренцията.

Двата отбора откриват втория кръг от груповата фаза в 21.00 часа на стадион " Крестовский " в Санкт Петербург. Преди това ще се изиграят два дуела от непредвидимата група Н от 15.00 и 18.00 часа.

Четвъртфиналистът от преди четири години Колумбия и борбеният отбор на Япония ще открият програмата за деня. В другия мач съставът на Полша, воден от голмайстора на " Байерн " Роберт Левандовски, играе със Сенегал.

Русия стартира по желан метод шампионата след безапелационна победа с 5:0 против Саудитска Арабия. Азиатците се обрисуват като новобранеца в група А и не могат да бъдат мерило за качествата на домакините.

 Днес на международното: Вдъхновеният съветски тим поглежда с вяра към осминафиналите
© Reuters

Селекционерът на Русия Станислав Черчесов има вяра, че успеха е към този момент забравена и всички играчи са напълно фокусирани върху идния конфликт против Египет.

" Имаме разнообразни благоприятни условия и се надявам да изберем най-правилната. От стадиона или от първата среща към този момент нищо не зависи, тъй като срещаме различен противник с друга тактичност. Разучили сме ги добре и ще се опитаме да заложим на тези качества, които са неуместни на противника ", сподели Черчесов в навечерието на дуела.

 Днес на международното: Вдъхновеният съветски тим поглежда с вяра към осминафиналите
© Reuters

Основната задача пред играчите на Русия ще бъде опазването на звездата на Египет Мохамед Салах. Футболистът на " Ливърпул " остана запаса при загубата с 0:1 от Уругвай макар уверенията от доктора на отбора, че е изцяло възобновен от травмата в рамото от финала на Шампионската лига.

В отсъствието на Салах селекционерът Ектор Купер беше подхванал отбранителна тактичност с мисъл да измъкне точка против южноамериканците. Защитата на Египет обаче рухна в 90-ата минута след гола на Хосе Хименес.

Сега тимът на Купер е изправен до стената, като втора загуба ще значи завършек на очакванията на африканците за класиране за осминафиналите. Затова и включването на Салах наподобява наложително.

" Готови сме да опазим Салах и ще го създадем. Нямам никакви подозрения за това. Всеки състав има играчи, на които би трябвало да се обръща особено внимание. Той се отличава, само че и да не забравяме, че не играем единствено против него ", сподели още селекционерът на Русия.

Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР