В шест секции гласуват българите в Белгия днес. В страната

...
В шест секции гласуват българите в Белгия днес. В страната
Коментари Харесай

В Белгия гласуват за Европарламент, федерални и регионални власти

В шест секции гласоподават българите в Белгия през днешния ден. В страната с изключение на европейски се организират и федерални и районни избори.

Включваме се от пленарната зала на Европейския парламент, която е превърната в най-големия пресцентър в Европейски Съюз. Тук в действително време ще бъдат показани през днешния ден резултатите от 28-те страни членки и първото планирано систематизиране на местата в Европейския парламент.

Българите в Белгия гласоподават в 6 секции - по две в Постоянното посланичество към Европейски Съюз и в посолството в Брюксел, както и в Гент и в Льовен. Гласуването протича обикновено.

Днес в Белгия с изключение на европейски се организират и районни и федерални избори. Много под напрежение ден в Белгия. Много под напрежение ден и за Брюксел, тъй като упованията и прогнозите са напълно разнообразни. Във френскоезичната Валония се чака най-голямата партия да остане социалистическата, във Фландрия - националистическата Нов фламандски алианс се чака да резервира преднината си, а в Брюксел доста добре по традиция се показват зелените.

В Брюксел се чакат и митинги на жълтите жилетки.
 Започна гласуването на българите в Белгия Започна гласуването на българите в Белгия
Започна изборният ден в Брюксел. Две секции са открити в Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз, още две в посолството. По една изборна секци...
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР