В Шанхай, един от най-големите градове в света с население

...
В Шанхай, един от най-големите градове в света с население
Коментари Харесай

Шанхай въведе задължителна схема за разделно събиране на боклука

В Шанхай, един от най-големите градове в света с население 23 милиона души, от през днешния ден стартира използването на наложителна скица за разделно събиране на боклука, заяви Ройтерс.

Хората ще би трябвало да преценят дали това, което изхвърлят е " мокро ", " изсъхнало ", " рисково " или може да се рециклира.

Вече шеста година Китай води война против замърсяването, резултатите, от която би трябвало да бъдат освен по-чист въздух, почви и води, само че също по този начин би трябвало да се модернизира стопанската система на страната и да се употребяват всеобхватно ресурсите, в това число отпадъците.

Подобряването на преработването на боклука е решаващо за тактиката на Китай, като градовете се чудят по какъв начин да се оправят с купищата боклуци, задръстващи реките или заровени на рискови сметища.

Гражданите на Шанхай намират системата за комплицирана, като всеки отпадък в този момент би трябвало деликатно да бъде систематизиран - от квитанции до полуизяден рак. Жителите на града не се радват и по тази причина, че ще би трябвало да си цапат ръцете, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Голяма препирня е ", разяснява 68-годишен гражданин на града.

Найлоновите торбички би трябвало да се поставят в една кофа, а в случай че са мръсни - да се почистват, и по този начин да си цапаш ръцете. Наистина е нехигиенично, сподели той.

Макар Шанхай да нае 1700 инструктори и да организира 13 000 обучителни сесии, комплицирани жители питат в обществените медии по какъв начин да сортират отпадък като акумулатори, косми, месо с кокал или плодови обелки и семки. Правителството направи мобилно приложение, с цел да дава отговор на запитванията.

Шанхай цели да изгаря или рециклира всичкия отпадък. Градът също по този начин ще ограничи потреблението на принадлежности за хранени за еднократна приложимост от през днешния ден.

Китай строи стотици централи за произвеждане на сила от отпадък. Освен това вкарва скица, наречена " свободен от отпадък град " и построява високотехнологични " бази за цялостно потребление " в страната.

Освен това Китай понижи размера на боклука, който внася, достигащ преди 60 милиона тона годишно, с цел да насърчи преработването на локалния отпадък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР