В сградата на Софийската митрополия днес се състоя среща между

...
В сградата на Софийската митрополия днес се състоя среща между
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с посланика на САЩ в България Джъстин Фридман

В постройката на Софийската митрополия през днешния ден се състоя среща сред българския патриарх Неофит и изпълняващия длъжността дипломат на Съединени американски щати в България Джъстин Фридман. Това оповестяват от Българската патриаршия.

Приемът е минал в дух на другарство и са били споделени разнообразни мисли към религиозната независимост у нас и в Съединени американски щати. В срещата са взели участие също Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, и архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия.

Патриарх Неофит е споделил, че връзките сред църквата и страната са положителни и това, че БПЦ-БП се старае да има положителни контакти с държавните институции.

" Българската православна черква подкрепя и поддържа всички положителни начинания в обществото. Полагаме старания в обединяването на обществото и поддържаме значимите начинания, които се организират у нас ", е споделил патриарх Неофит. Той е обърнал внимание и на сънародниците ни, които живеят в Съединени американски щати. Негово светейшество е приказвал и за служението на българската епархия в Съединени американски щати, Канада и Австралия.

На срещата главно внимание е било обърнато и на работата на Църквата с младежите и подрастващото потомство, както и желанието на БПЦ да бъде въведена наложителната форма на образование на предмета " Религия " в българското учебно заведение. Споделени са били и планове, по които Църквата работи, с цел да утвърди вярата в младежите.

Срещата е приключила с вяра за взаимна и ползотворна работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР