В сградата на Софийска митрополия се състоя среща между патриарх

...
В сградата на Софийска митрополия се състоя среща между патриарх
Коментари Харесай

Патриарх Неофит и американският посланик обсъдиха религиозната свобода у нас

В постройката на Софийска митрополия се състоя среща сред патриарх Неофит и изпълняващият длъжността дипломат на Съединени американски щати в България Джъстин Фридман. Двамата приказваха за религиозната независимост у нас и в Съединени американски щати. Участие взеха Мелнишкия свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишкия свещеник Поликарп, викарият на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия.

Негово Светейшество показа, че връзките сред църквата и страната са положителни и това, че църквата се старае да има положителни контакти с държавните институции.

"Българската православна черква подкрепя и поддържа всички положителни начинания в обществото. Полагаме старания в обединяването на обществото и поддържаме значимите начинания, които се организират у нас ", сподели патриарх Неофит и обърна внимание и на сънародниците ни, които живеят в Съединени американски щати. Той приказва за служението на българската епархия в Съединени американски щати, Канада и Австралия.

На срещата главно внимание бе обърнато и на работата на църквата с младежите и подрастващото потомство, както и желанието на БПЦ да бъде въведена задължелната форма на образование на предмета "Религия " в българското учебно заведение. Споделени бяха и планове, по които Църквата работи, с цел да утвърди вярата в младежите. Срещата приключи с вяра за взаимна и ползотворна работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР