В сградата на президентството се провеждат консултациите преди връчването на

...
В сградата на президентството се провеждат консултациите преди връчването на
Коментари Харесай

Нинова: Даденото време е изгубено ; Радев: Не мисля така, нови избори през зимата не са добър вариант

В постройката на президентството се организират консултациите преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление. Президентът Румен Радев беседва през днешния ден с представители на „ Българска социалистическа партия за България ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От значимо значение е по какъв начин вижда Българска социалистическа партия до момента разговора за сформиране на държавно управление в този парламент? Вие бихте ли подкрепили и при какви условия въобще първия мандат? Ако се стигне до втори мандат, бихте ли се присъединили още веднъж с някогашните си сътрудници в съдружно ръководство на страната, попита първоначално Радев водача на левицата Корнелия Нинова.

Тя от своя страна изброи трите съществени целта на Българска социалистическа партия: бюджет, План за възобновяване и резистентност и държавно управление.

За страдание времето, което ни дадохте, най-малко до момента, е изгубено, съобщи Корнелия Нинова и продължи: Няма резултат от договаряния, в случай че изобщо се водят такива, за сформиране на държавно управление. За нас е извънредно значимо да се одобри бюджета за 2023 година, сподели още Нинова пред президента.

Президентът не се съгласи с мнението ѝ, че времето, което даде на партиите да водят договаряния е изгубено.

Не мисля, че времето е изгубено. Ако в действителност мандатите се карат с едно приблизително движение, това значи, в случай че Народно събрание не е кадърен да сформира държавно управление – края на ноември, началото на декември да го разпусна, това значи избори края на януари или началото на февруари. По Коледа, вие няма по какъв начин да водите ефикасна предизборна акция. Ще бъде затруднена и логистиката, евентуално поради метеорологичните условия още по-малко хора ще излязат да гласоподават, очерта възможният сюжет Румен Радев.

Той напомни, че до момента три пъти е връчвал мандат на Българска социалистическа партия и Българска социалистическа партия три пъти не можа да сформира държавно управление.

Първата политическа мощ показва променчивост в посланията, съобщи Корнелия Нинова и уточни, че за времето, което Радев даде има още по-голямо напрежение сред ГЕРБ и Политическа партия.

Според нея действителни срещи за сформиране на кабинет ще стартират след връчване на първия мандат. Тя прикани това да се случи колкото може по-скоро.

Искаме да има постоянно държавно управление и ще създадем всичко допустимо, само че ние първи мандат на ГЕРБ няма да подкрепим, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Втори мандат на Политическа партия – в случай че те ни поканят на диалози, ще участваме. С тях имаме допирни точни, да имаме и разлики – хартиената бюлетина, само че това е обикновено, съобщи още водачът на Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР