В сградата на Националната спортна академия Васил Левски беше даде

...
В сградата на Националната спортна академия Васил Левски беше даде
Коментари Харесай

У нас стартираха онлайн обучения за следсъстезателна адаптация на спортистите

В постройката на Националната спортна академия " Васил Левски " беше даде старт на онлайн образованията по плана на БОК -SMART SPORT, финансиран по стратегия ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Цел на образованието е посредством прекосяване през създадените четири просветителни модула, да се покачат софтуерните умения на елитните спортисти и треньори, с цел да се улесни професионалния им път след привършване на дейната спортна кариера.

В рамките на събитието беше показана и основаната онлайн платформа, която показва и дава за прилагане логаритмите на всички най-хубави практики и политики за дуални кариери на елитни спортисти.

Семинарът беше открит от Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК, който посочи изгодата от сходни планове за следсъстезателната обществена акомодация на спортните хора в обществото. Водещ на презентацията през днешния ден бе инж. Евгени Нончев - основател на платформата, координатор е Теодора Жилкова, а измежду лекторите бе проф. Лозан Митев от НСА.

В образованието се включиха 20 студенти, преподаватели и спортисти, измежду които прекратилите тази година дейните си спортни кариери изтъкнати скиори Мария Киркова и Веселин Цинзов.

Ръководител на плана е Българският олимпийски комитет, а сътрудници са Институтът за спортни науки към Университета на Виена, Университетът Отто декор Гюрике в Магдебург, Македонският олимпийски комитет и Европейската асоциация за академични спорт, основана в Словения.

SMART SPORT поддържа използването на насоките на Европейския съюз за дуални кариери на спортисти посредством основаване на интернационална мрежа от заинтригувани лица, които ще разработят и тестват посредством приложение новаторска стратегия за дуални кариери на дейни спортисти и треньори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР