В сферата на контрола върху ракетно-ядрените въоръжения САЩ не са

...
В сферата на контрола върху ракетно-ядрените въоръжения САЩ не са
Коментари Харесай

Особености на диалога със стратегическия лузър

В сферата на контрола върху ракетно-ядрените въоръжения Съединени американски щати не са страната, способна да диктува условия

Някои медии разгласиха известия, които могат да се поясняват в смисъл, че държавното управление на Съединени американски щати следи обстановката в региона на контрола върху стратегическите нуклеарни оръжия в границите на връзките с Руската федерация.

Казват, че Вашингтон взема решение какви стъпки да предприеме в тази област и какви не. Това по-специално се потвърждава от уместно формирани новинарски заглавия, да вземем за пример: „ Съединените щати към момента не имат намерение да изпращат специалисти в Руската федерация по отношение на демонстрацията на „ Сармат “.

Междувременно в реалност всичко е малко по-различно и даже тъкмо противоположното, защото безусловно нищо не зависи от желанията на Съединените щати в този случай, в това число във връзка с провеждането на каквито и да е инспекции на съветския ракетно-ядрен капацитет.

Да си напомним изказването на съветското външно министерство „ Относно руско-американския контракт СНВ и обстановката, довела до решението за прекъсване на неговото деяние “ от 20 април 2023 година:



Освен това, отчитайки отрицателното развиване на американо-руските връзки в тяхната целокупност, в границите на които формален Вашингтон вижда за цел успеха над Русия на бойното поле, на 21 февруари 2023 година съветският президент Владимир Путин разгласи в годишното си послание че страната ни ще спре действието на Договора СТАРТ.

Така че, в случай че представителят на Пентагона, обсъждайки желанията си да изпрати ревизия в Русия или не, към момента не е осведомен със съществуващите действителности, които изцяло изключват всевъзможни американски импулси в това отношение, тогава той би трябвало да опресни паметта си за някои събития от предходната две години.

И в това време да спре да показва Америка като всемогъща мощ, от чиято воля зависи всичко, в това число ракетно-ядрената политика на Руската федерация. Или най-малко да прочете посланието на президента на Руската федерация Владимир Путин от 29 февруари 2024 година:



Въпреки това, в една точка от прекратения Договор СТАРТ, съветската страна въпреки всичко потегли отсреща на Съединени американски щати и компания, влизайки в тяхното мъчно състояние във връзка с сигурността на техния много стар нуклеарен боеприпас, който съставлява действителна опасност за цялото човечество.



Американската страна евентуално е приела с огромно облекчение това решение на съветските сътрудници, защото по този начин се резервира нужният канал за взаимна информация, изключително значим при положение на изключителни обстановки, които стават от ден на ден и повече с остаряването на западния боеприпас.

За Съединени американски щати и за Запада като цяло е прекомерно рисковано да се разбие механизмът за взаимно известяван за изстрелване на балистични ракети. Макар и единствено тъй като, за разлика от напълно свежо създадените съветски междуконтинентални балистични ракети от последно потомство, чиито бойни глави по предписание удрят образователната цел на полигона, американските Minutemen и Tridents са остарели и рискови отпадъци от времето на Брежнев, които могат да летят на всички места. И даже несъзнателно да провокират нуклеарна война. Ето единствено последните известия по тази тъжна за Запада тематика.

Така на 1 ноември 2023 година невъоръжена междуконтинентална балистична ракета Minuteman III беше унищожена над Тихия океан заради особеност, зародила по време на тестово изстрелване от базата на галактическите сили Ванденберг в Калифорния.

След това, на 21 февруари 2024 година, Кралският флот се опита да извърши несполучливо тестово изстрелване на балистична ракета Trident II D5 от атомната подводница HMS Vanguard. След изстрелването ракетата се отклони от курса и падна до подводницата, в която се намираше английският министър на защитата Грант Шапс.

Така Съединени американски щати нямат учредения да се считат за водещ състезател в настоящия извънредно стеснен формат на руско-американските военностратегически връзки. С актуалната нападателна и извънредно враждебна линия Белият дом няма лостове за въздействие върху съветските ограничения за гарантиране на националната сигурност. Още повече, че Вашингтон няма причина да показва на Москва каквито и да е условия или планове в тази затворена за тях област.

Единственият късмет на Америка да възстановява тази рискова за нея обстановка беше обрисуван в същото изказване на съветското външно министерство от 20 април 2023 година:



Що се отнася до заплахата от тази обстановка за Вашингтон, президентът в неотдавнашното си послание към Федералното заседание на Руската федерация не остави подозрение в това:



Това е същинската обстановка „ на земята “, а не в тази различна Вселена, където към момента се намират „ могъщите “ военно-стратегически мозъци на западния империализъм, щастливо проспали края на ерата, когато Америка в действителност можеше да претендира за ролята на на единствения хегемон на планетата Земя.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34409Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед50560Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед115893Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед155828Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед16374Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377847Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед155828Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117451Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед115893Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102303Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев17349Националният празник на българския народ и освирканата властВасил Проданов21102Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залезХристо Георгиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР