В сезона с повишена опасност от възникване на пожари Военновъздушните

...
В сезона с повишена опасност от възникване на пожари Военновъздушните
Коментари Харесай

Подготвяме вертолети „Кугър“ за огнени бедствия


В сезона с нараснала заплаха от пораждане на пожари Военновъздушните разполагат с един вертолет МИ -17, който е в употреба и може да бъде изпратен за гасене от въздуха, оповестиха от Министерство на защитата, осведоми "Дарик ". От началото на септември още един вертолет МИ-17 ще бъде в употреба за сходни задания.
За пожарогасене се приготвят и два вертолета „ Кугър”. В действия по гасене на пожари те ще могат да се употребяват още от идната година.
Миналото лято тъкмо в сезона на пожарите България остана без хеликоптер за преодоляване на огъня. Вертолетът Ми-17 на Военновъздушните сили, който се ползваше за гасене от въздуха се разруши през лятото на 2018 при обучение край Пловдив, като при случая починаха и двама военнослужещи. От авиобазата в Крумово тогава предизвестиха, че при сериозни cитуaции щe ce нaлoжи дa рaзчитaмe нa cпacитeлни eкипи oт Гърция и Република Северна Мaкeдoния.
Година по-късно Военновъздушните сили имат подготвеност да вземат участие в взаимни действия за пожарогасене от въздуха с 1 един вертолет Ми-17, увериха от Министерство на защитата.
Хеликоптерът е в летателна употреба от края на май 2019. Предстои при започване на септември, след довеждане докрай на заводските наземни и летателни тествания, да бъде признат в авиобаза „ Крумово “ втори вертолет Ми-17, който да бъде в подготвеност за присъединяване в взаимни интервенции по оказване помощ на популацията при пораждане на събития от ексклузивен темперамент.
За пожарогасене от въздуха се приготвят и екипажи, летящи на вертолет „ Кугар “. Планирано е към края на септември и началото на октомври тази година Военновъздушни сили да разполагат в допълнение с до два вертолета AS 532AL „ Кугар “ и готови екипажи за присъединяване в съвместени действия за пожарогасене от въздуха.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР