В сезона на настинките и грипа всеки родител търси най-доброто

...
В сезона на настинките и грипа всеки родител търси най-доброто
Коментари Харесай

Чудото сребърна вода, която помага при много заболявания

В сезона на настинките и грипа всеки родител търси най-хубавото лекарство за децата си –да е ефикасно, елементарно за предоставяне и наложително безвредно

Затова се обръщаме към националната медицина, хомеопатията, шуслеровите соли. И към едно средство, налично, на ниска цена, безвредно, елементарно за прилагане и познато от епохи – сребърната вода, написа

Нейните свойства на дезинфектант са известни още на римляните и елините, видяно е, че свещениците по време на чумната зараза не са се разболявали (държали са непрекъснато сребърни кръстове), децата не настивали при кръщаване (потапяли са ги в сребърни съдове), при епидемии хората са се хранели със сребърни лъжици.

Днес свойствата на сребърната вода са потвърдени научно и необятно се употребяват.

С нея се консервира водата на корабите за далечно корабоплаване, космонавтите я пият по време на полет, употребява се за консервант на минерални води, сокове, алкохол и даже мляко. И всичко това, тъй като е потвърдено, че стопира растежа на над 600 типа бактерии, вируси, гъбички. В това число и най-често срещаните стрептококи, стафилококи и други И то без да развиват устойчивост към нея.

Сребърна вода може да се закупи от аптеките, както и да се подготви вкъщи със специфични уреди.

Особено настояща е в сезона, когато вирусите ни нападат непрекъснато. Освен, че покачва защитните сили (имунитета), сребърната вода може да се ползва при деца и възрастни като капки за нос, гаргари (при грип 3-4 пъти гаргара по 5 минути), жабурене на гърлото и устната празнина, за инхалации, за промивка на очите при конюнктивит.

С нея може да се промиват и рани. Отличен резултат имат промивките с тампон и компреси със сребърна вода при кожни болести – акне, гъбички, брадавици, изгаряния (прилага се спрей със сребърна вода, продава се в аптеките), подсичане.

При гъбички на краката засегнатите сектори се намазват с тампон, пропит със сребърна вода 3 пъти на ден и се оставят да изсъхнат. Същата процедура се ползва и за унищожаване на миризмата от краката и мишниците. Освен външно приложение, сребърната вода може и да се пие.

За деца 1 ч.л от готовия разтвор се разтваря в 20-30 мл. вода и се пие три пъти на ден преди хранене, за възрастни дозата е една супени лъжица в същото количество вода.

Пиенето се предлага при вътрешни болести – гастрити, чревни заболявания (салмонела, дизентерия, вирусни ентерити, колити), подагра, бъбречни заболявания, артрит, алергии и така нататък Пие се най-вече 20 дни, за деца седмица, a процедурата може да се повтори след пауза от 10 дни.

Твърди се, че сребърната вода е безвредна, само че единствено в случай че не се прекалява, изключително с пиенето! Натрупването на сребро в организма води да заболяване, наречено аргирия. Кожата се оцветява в синьо, зелено, лилаво или примес от тези цветове.

Изключително неприятно, тъй като нормално не се почиства, даже да се спре вносът на сребро. Смята се, че с цел да се стигне до това, би трябвало да се изпият големи количества колоидно сребро, което мъчно се реализира.

Обикновено от аргирия заболяват хора, които се занимават с обработка на сребро, само че има разказан случай и на човек, болен след банкет на огромни количества погрешно приготвена сребърна вода в домашни условия.

Затова, както с всяко нещо и със сребърната вода не би трябвало да се прекалява, а да се съблюдават инструкциите на производителя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР