В сезона на летните отпуски милиони туристи се отправят с

...
В сезона на летните отпуски милиони туристи се отправят с
Коментари Харесай

В България и не само: Как ни мамят на пътя?

В сезона на летните отпуски милиони туристи се насочат с колите си на път из Европа. Българите изключително обичат да пътуват до Гърция, германците - до Австрия, Франция и Италия. Но по автомагистралите и пътищата дебнат и доста рискове, а непредпазливите автотуристи могат да станат жертва на какви ли не измами и трикове.

Кои от тях са най-разпространени съгласно публикация на немския автоклуб ADAC?

Мечешка услуга

Изпреварва ви автомобил с двама млади мъже, които разтревожено сочат към задната ви гума. Засичат ви и се пробват да ви накарат да слезете от автомобила. Ако се подлъжете, можете много да загазите. Или пък този трик: малко откакто сте спирали в крайпътно заведение или бензиностанция, установявате, че задната ви гума е спукана. На помощ незабавно се притича " угодлив " колега-шофьор, който поставя на пътя сигнален триъгълник, запретва ръкави и ви оказва помощ да промените гумата. След като " помагачът " си е отпътувал, вие установявате, че от багажника липсват преносим компютър, фотоапарат и други скъпи движимости.

Счупеното огледало

Изпреварвате някакъв автомобил и в същия миг чувате мощен тропот. От другата кола яростно жестикулират. Спирате настрана от пътя. Другият водач също стопира и ядосано ви сочи счупеното си странично огледало и черната драскотина на вашия автомобил. Всъщност огледалото си е било счупено още преди този момент, а измамниците неусетно са одраскали вашата кола, с цел да ви " потвърдят ", че сте отговорен. В този постоянно повтарящ се сюжет мошениците нормално желаят 100-200 евро за ново огледало. ADAC поучава автотуристите въобще да не слизат от автомобила си, а демонстративно да извадят мобилен телефон и да позвънят на полицията.

Сицилиански скутер
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР