В сезона на гриповете и настинките е съвсем нормално да

...
В сезона на гриповете и настинките е съвсем нормално да
Коментари Харесай

Как да се справим със сухата кашлица?

В сезона на гриповете и настинките е напълно обикновено да се окажем с " влажна " кашлица, която се характеризира с обособяване на гърлени тайни. Сухата кашлица, от своя страна, съставлява раздразнение в гърлото, което не е съпроводено от значителни тайни. Освен това може да се дължи не на офанзива на вируси, а на тютюнопушене, изсъхнал въздух или други фактори.
Как да се оправим със сухата кашлица?
 Домашни предписания против кашлица Домашни предписания против кашлица
Едва ли може да има нещо по-досадно и обратно от кашлицата. Сграбчва ни крепко и няма нито успокоение, нито сън. О, децата ли? Тях на...
В аптеките можете да откриете огромен набор от средства срещу суха и влажна кашлица, само че бихте могли да облекчите неразположение си и с домашни средства.
Инхалациите са ненадминати, когато търсим решения в битката с кашлянето. Достатъчно е да кипнете вода на котлона и с покрита глава да вдишвате от парите в продължение на не повече от 10 минути. За да е резултатът по-добър, е желателно след инхалацията да не говорите половин час, както и да не приемате никакви храни и питиета.
Най-добрите инхалации за облекчение на суха кашлица се вършат, като добавите в кипящата вода и една супена лъжица чай от лайка. В различен вид на инхалацията за суха кашлица се предлага във водата да се сложат по една супена лъжица мед и домашна ракия. Тези средства облекчават лигавиците и работят противовъзпалително.
Много мощно средство срещу кашлица е небет шекер. Сладките кристалчета, които можете да намерите в аптеката или в някои магазини с бонбони и подправки, облекчават гърлобол и кашлица.
За разводняване на секретите и откашляне можете да заложите на типичен билкови чайове като чай от лайка, чай от мащерка, ментов чай, запарка от босилек и джинджифилов чай. Те са с потвърдени изгоди в облекчаването на кашлица и болно гърло.
 Направете си тази лесна бананова каша и ще забравите за кашлицата Направете си тази лесна бананова каша и ще забравите за кашлицата
Всеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите баби са се лекували с този сладостен артикул, нашите майки са ни спасявали с чаша горещо...
За да се справите със сухата кашлица, би трябвало да включите в менюто си освен чайове, само че и течни храни. Супите и бульоните правят чудеса в това отношение. Лучената чорба е едно от националните средства при кашляне и суха хрема. Тя пречиства дихателната система, разводнява секретите и отпушва носните кухини.  Същото важи и за пилешката чорба, която е ненадмината при грип и простуда.
Имайте поради, че сухата кашлица може да се дължи на сухия въздух в пространствата където спите или прекарвате деня си. Особено присъща е за хората, които имат климатик. За да се справите с казуса, проветрявайте стаите по-често и за дълго време.
Освен това може да поставите наоколо до леглото си купа с вода. По-специализиран вид е да си закупите овлажнител за въздух, който ще поддържа оптималния условия в дома ви. Можете да заложите и на средства за ароматерапия, които също овлажняват въздуха и го пречистват от микроби. За тази цел ползвайте масло от евкалипт, масло от чаено дърво, масло от сибирски бор и други.
За облекчение на дразненето в гърлото смучете по 1-2 супени лъжици първокласен пчелен мед дневно. Или си правете гаргара със сода за самун. Поставете в чаша с топла вода една чаена лъжица от содата, разбъркайте и направете операцията.
Ако сухата кашлица ви тормози отдавна, наложително би трябвало да се консултирате с доктор. Междувременно избягвайте задимени пространства и зони с замърсен въздух. Ограничете тежките парфюми, забърсвайте праха всеки ден, само че не използвайте токсични почистващи препарати. Ако имате домашни любимци, постоянно отстранявайте космите им от килими и мебели, с цел да не нервират дихателната ви система.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР