В сезона на грипа, настинките и увеличаващата се заболеваемост от

...
В сезона на грипа, настинките и увеличаващата се заболеваемост от
Коментари Харесай

Храните с магически сили при грип и настинка

В сезона на грипа, настинките и увеличаващата се заболеваемост от COVID-19 е значимо да заредим организма си с най-хубавото натурално лекарство – подобаващата храна. Най-важните детайли на мощната имунна система са вярното хранене и придвижването. Ето някои от тези храни:

Цитрусовите плодове
Цитрусовите плодове съдържат огромно количество витамин С. Още при първите признаци за боледуване се запасете с портoкали, мандарини, грейпфрут, киви. Не подценявайте и българските плодове - шипки и ябълки, круши.

Храни, които са богати на цинк и селен
Това са бобовите култури, семена, пълнозърнести храни, зеленчуци, риба, ядки, чесън, морски блага. Те са отлични съдружници в битката против инфекциозните болести.

Люта и пикантна храна
Много хора имат вяра в свойствата на чесъна, хряна, чили соса и пикантните подправки да отпушват носа и облекчават хремата.

Добре познатият на всички баби лек против настинката е чесънът .
Със своите антибактериални и антивирусни свойства той оказват помощ освен в битката против инфекцията, само че и за нейната предварителна защита. Лечебните му свойства на чесъна идват от органичното вещество алицин, което е мощен антиоксидант.

Смята се че свеж корен от джинджифил оказва помощ за лекуване на кашлица и температура, която постоянно съпровожда грипните положения и настинките. Направете си чай от джинжифил: залейте с вряла вода 2 с.л. прясно настърган джинджифил и го оставете да кисне по този начин 5-10 минути. Пийте го топъл с мед и лимон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР