В сезона на грипа и настинките повечето от нас наблягат

...
В сезона на грипа и настинките повечето от нас наблягат
Коментари Харесай

7 приятни начина да не се разболеем

В сезона на грипа и настинките множеството от нас натъртват на витамин С и горещите чайове, с вяра да избегнат горчивата чаша. Специалистите от уеб страницата PlanetGreen обаче дават още седем свежи хрумвания по какъв начин да останем здрави, като се радваме на живота.

1. Целувайте се (и не забравяйте секса!)

Точно по този начин, целувките са чудесно оръжие против грипа и настинките! Чрез тях разменяме бактерии с колегата и по този начин укрепваме естествените отбрани на тялото си и укрепваме имунната си система. Това, несъмнено, не значи да впиете устни в най-близкия кихащ! По-добре правете обич със брачна половинка или гаджето си. Сексът ускорява производството на имуноглобин А, а този протеин е прочут със силата си да държи болестите надалеч.

2. Слушайте музика.

Проучванията демонстрират, че същите имуностимулиращи протеини, които произвеждаме при секс, се образуват в организма ни, когато слушаме приятна музика като джаз, евъргрийни или лек рок. Само 30 минути музикален релакс са задоволителни, с цел да произвеждате имуноглобин А още половин час. Музикотерапията е изключително целесъобразна тогава, когато сме подложени на стрес - той е изключително рисков за защитните механизми на тялото ни.

3. Вървете бързо, само че не тичайте!

45 минути плътно вървене най-малко четири пъти седмично укрепват имунната система и пазят от заболявания. Обаче не тичайте! Прекаленото физическо натоварване, изключително в случай че към този момент се чувствате зле, може да ви прати право в леглото с термометър под мишница.

4. Не си духайте носа!

Когато сме заболели, носът нормално се запушва. Вместо здравата да го издухате обаче, по-добре вземете прочистващи дихателните пътища медикаменти или деликатно изчистете всяка ноздра поотделно. Защо ли? Силното издухване може да изпрати секретите право в синусите ви и по този начин да се разболеете още по-зле!

5. Стоплете се.

Проучванията демонстрират, че когато сме заболели, поемането на доста течности и престоят в гореща сауна може безусловно да изхвърли неприятните вирусчета от организма ни.

6. Не ходете в пустинята (и избягвайте сухия и парещ въздух)

Сухият необитаем въздух е идеалната почва за вирусите на грипа и настинката. Причината? Вирусите оцеляват по-дълго в изсъхнал въздух. Изключете изсушаващия климатик и си купете овлажнител за стаята.

7. Пийте кафе.

Вирусите имат инкубационен интервал от към 3 дни. След този интервал към този момент разбираме, че сме заболели. Горещите течности и изключително цялостното с антиоксиданти кафе могат да отмият вируса от устата към стомаха ви, където той не може да се развива поради киселинната среда. Пилешката чорба, чаят и даже топлата вода имат сходен резултат. Ако не обичате кафето, гаргара с гореща и солена вода може много сполучливо да в профил мътещия се вирус. Носът ви също е обичано място за инкубация на грипа. Ако понякога го плакнете с гореща вода и натривате вътрешната страна на ноздрите си със алкохол за масажи, може да съумеете да успехите вируса, преди той да победи вас!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР