В северния индийски щат Утар Прадеш избухнал скандал: булката в

...
В северния индийски щат Утар Прадеш избухнал скандал: булката в
Коментари Харесай

Булка попита младоженеца колко прави 15+6 и развали сватбата като чу отговора

В северния индийски щат Утар Прадеш избухнал скандал: булката в последния миг е отменила сватбата. Шокът за индийските поданици се изразявал не в анулацията на церемонията, а повода момичето да откаже от препоръчаната ръка и сърце. Булката не можела да стане брачна половинка на мъж, който намерено лъжел за своите достолепия. Какво толкоз е разстроило индийското момиче?

Относно сватбите в Индия

Браковете в Индия се разграничават от сватбите в България. Булката и младоженецът нормално се срещат малко преди бракосъчетанието. Голяма роля при подбора на съпрузи играят родителите на младите: сватбите по сметка са към момента настоящи.



Бъдещият брачен партньор преди сватбата би трябвало да направи удобно усещане на булката и нейното семейство. За това мъжът подарява великодушни дарове на избраничката си: да вземем за пример скъпи облекла, бижута и пари.

Но всички дарове може да се окажат напразни, в случай че булката не е сигурна в своя избор. За благополучие договорните бракове стават все по-рядко срещани в Индия. Роднините на булката й намират жених, само че оставят опция за избор.

Изпитание за младоженеца

Ден преди сватбата, булката от Утар Прадеш задала на бъдещия брачен партньор елементарен въпрос: "Колко е 15 + 6? " Представете си изненадата й, когато в деня на сватбата, младоженецът не съумял вярно да реши лесната задача.

Мъжът очевидно нервничал, не можел ясно да формулира отговора си. След няколко секунди съмнение той споделил: "17 ". Отговорът безусловно шокирал булката и нейните близки.

Всеки петокласник в Индия би могъл да се оправи с елементарния образец. Но избраникът й не съумял да го реши. Булката била толкоз смутена от отговора му, че незабавно почнала да се колебае в решението си да се омъжи.

Роднините на младоженеца се пробвали да я уговорят, само че не се получило. Раздразнена, че младоженецът е необразован и се опитал да го скрие, булката решила да анулира сватбата.

Бащата на булката Мохар Сингх подкрепил решението на момичето, макар обстоятелството, че той взел участие интензивно в подготовката на сватбата. Семейството върнало подарените полезности назад.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР