В северните райони на самопровъзгласилата се Република Косово, в които

...
В северните райони на самопровъзгласилата се Република Косово, в които
Коментари Харесай

Сирени за въздушна тревога в северните райони на Република Косово

В северните региони на самопровъзгласилата се Република Косово, в които живеят най-вече сърби, са пуснати сирени за въздушна паника, оповестява уеб сайтът Vecernje Novosti.

Отбелязва се, че жителите са почнали да строят барикади в региона на Рударе, на автомагистралата Прищина-Лепосавич и край град Звечан.

" След 18:00 ч. в Косовска Митровица беше задействана въздушна паника... Пред новата база на самопровъзгласилата се косовска гранична полиция наоколо до административния пункт " Ярине " бяха разпределени доста бойци от звеното за бързо реагиране с автоматизирани оръжия, каски и бронежилетки ", оповестява изданието.
Освен това, съгласно известията в локални медии, към 200 албанци са се събрали в южната част на града, покрай моста, водещ към северната страна: там сърбите възнамеряват да тръгнат всеобщо към мястото, където се строят барикадите.

Днес сръбският президент Александър Вучич разгласи в послание към жителите, че в среднощ на 1 август косовската полиция ще стартира интервенция в северната част на провинцията и ще блокира влизането на жители с персонални документи, издадени в Белград. Държавният глава прикани косовските албански управляващи да съблюдават мира и предизвести, че при положение на нападателни дейности против сърбите " Сърбия ще победи ".

Както заяви косовското държавно управление, от 1 август сръбските документи ще престанат да бъдат годни на територията под негов надзор, а техните притежатели ще получат краткотрайна персонална карта при влизане. В същото време притежателите на транспортни средства със сръбски регистрационни табели ще бъдат задължени да ги преригистрират като RKS (Република Косово).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР