В северните покрайнини на Лондон се намира един от най-зашеметяващите

...
В северните покрайнини на Лондон се намира един от най-зашеметяващите
Коментари Харесай

Вампирът от гробището Хайгейт

В северните околности на Лондон се намира един от най-зашеметяващите готически некрополи – гробището Хайгейт. В него има красиви гористи пътеки, 2-метрови мраморни и гранитни камъни, множеството датиращи от преди 100 и петдесет години. Това е едно от дребното гробища в света, които са регистрирани като естествени паркове, само че измежду вековните гробници и наблюдението на диви лисици може да се срещнете и с 200-годишен върколак …


Днес вампирите се смятат за част от поп културата и измислени облици, само че това не постоянно е било по този начин. Преди ХХ век вампирите се считат за напълно действителни и в някои райони съставляват сериозен проблем. В огромната столица на Британската империя – Лондон, тези вярвания в никакъв случай не са се приемали напълно, само че без подозрение има хора, които имат вяра и се борят с мистериозните създания. Оригиналните елементи на гробището Хайгейт са издигнати през 1839 година като поредност от гробища, заобикалящи централната част на Лондон. От самото начало гробището е рекламирано като “луксозен имот за богатите “. Хайгейт и останалите от поредицата гробища получават прякора „ Великолепната седморка “. Някои от най-ранните му гости са брилянтният математик Уилям Кингдън Клифърд и даже Карл Маркс, така наречен „ татко на комунизма “. През първия си век гробището Хайгейт е умерено място без паранормални феномени, само че през 1969 година група ужасени младежи описват на локалния духовник за техни дейности, довели ги до вцепеняващ боязън. Те споделят, че са изследвали гробището Хайгейт, когато едно от момчетата се увлича и отваря крипта. Докато момчетата се пробват да затворят вратата на криптата и да прикрият вандализма си, „ нещо “ вътре се размърдва. Без да знаят какво да вършат момчетата остават и следят това, което те разказват като „ сива фигура “, да изпълзява от криптата и да се изправя. Тогава се разбягват ужасени и повече не се връщат в региона. Не след дълго други хора стартират да виждат странни проблясъци и тайнствена фигура, която става известна като „ Хайгейтския върколак “. Виждат я и някои от високопоставените членове на обществото, които настояват, че „ очите му са кървавочервени и отразяват светлината, когато бъдат осветени “. Хайгейтският върколак е описван с височина минимум 2 метра, само че изкривен по метод, който му придава доста по-нисък тип, без никакво окосмяването по лицето и главата.


„ Лов на вампири “ в гробището Хайгейт До 1970 година гробището и Хайгейтският върколак не са сензация, само че след зачестилите наблюдения целият град изпада в суматоха. Четете още: Вампирът от шотландския палат Анан Жителите на близките общности на Дартмут Парк и Масуел Хил стартират да слагат табели върху оградите на гробището, призоваващи или за залавянето на вампира, или за унищожаването на некропола. Появяват се двама поданици на Лондон, за които се допуска, че са специалисти по тематиката – екзорсистът Шон Манчестър и ловецът на вампири Дейвид Фарант. Първоначално, всеки от тях работи поотделно, заявявайки, че ще унищожи Хайгейтския върколак, само че не след дълго самостоятелният им „ лов “ се трансформира в съревнование посред им.


Шон Манчестър В резултат на следствията си Манчестър и Фарант получават огромно внимание от пресата. Лондон е в суматоха поради вампира и новинарските мрежи, като ITV, са доста дейни.


Дейвид Фарант На 13-ти, в петък, Манчестър започва „ лов на вампири “, който не дава никакви резултати. И вместо паниката и медийният цирк да свършат, Манчестър и Фарант се трансформират в атракция.


16.10.1970 година, вечерни вести, „ Среднощно бдение за Хайгейтския върколак “ Три години по-късно се популяризират клюки, че в петъчната нощ на 13 април 1973 година двамата ще се срещнат в „ двубой на магьосниците “. Година по-късно Фарант е задържан в залесен парк до гробището Хайгейт, носейки дървен прът и светена вода предопределени за неуловимия върколак от Хайгейт. Манчестър разгласява книга цялостна с мелодраматични детайлности значително заимствани от мита за Дракула. Описва по какъв начин психическо несигурно момиче го води до крипта, в която е Хайгейтския върколак – „ античния лорд на вампирите “, който е превозен до Англия в ковчег по море. Въпреки безразсъдните и очевидно провокиращи внимание дейности на Манчестър и Фарант, по това време има редица действителни и документирани събития, които прибавят още суматоха към вампира от Хайгейт. В гробището се появяват обезкървени и мъртви лисици, открит е мъртвец на жена без глава и други ужасни и притеснителни произшествия. Няма подозрение, че на гробището Хайгейт витае нещо паранормално … и въпросът остава: какво се случва в Хайгейт?
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР