В северната област Ломбардия в Италия, която е най-тежко засегната

...
В северната област Ломбардия в Италия, която е най-тежко засегната
Коментари Харесай

Коронавирус: Страхове за бързото му разпространение в южната част на Италия

В северната област Ломбардия в Италия, която е най-тежко наранена от новия ковид, се следи внезапен спад в броя на умрелите и инфектираните, само че нарастват терзанията, че южната част на страната може да се трансформира в идната гореща точка.

Последните данни от Ломбардия демонстрираха, че епидемията може да се забавя в епицентъра си.

Ала в по-бедните южни региони се вижда внезапно повишаване на умрелите, което поражда страхове, че лечебните заведения могат да изпаднат в колапс, написа Би Би Си.

Италия все още е записала 7 503 жертви от ковид и общо 74 386 инфектирани.

Нарастването със 7,5% на новозаразените през вчерашния ден беше най-ниското от началото на епидемията в страната, която е най-тежко засегнатата в Европа и където съвсем всичко е затворено от повече от две седмици и на хората им е казано да си стоят у дома.

Ханс Клюге, който е шеф за Европа в Световната здравна организация (СЗО), акцентира, че данните са " обнадеждаващи знаци ", само че предизвести, че е прекомерно рано да се каже дали най-лошото е минало.

Заразените и жертвите са надалеч по-малко там, само че тревожните знаци идват от южни области като Кампания към Неапол и Лацио, в която се намира Рим, където здравната система се счита за доста по-зле оборудвана, в сравнение с в богатия север.

Досега има 74 умряли в Кампания и 95 в Лацио.

В отворено писмо до премиера Джузепе Конте, Винченцо Де Лука, шеф на Кампания, се оплака, че централното държавно управление не е предоставило обещани апарати за вентилация и друго животоспасяващо съоръжение.

" На този стадий е налице действителната вероятност нещастието в Ломбардия да се трансформира в покруса на юга ", настоя той и добави: " Ние сме в навечерието на огромно нарастване на инфектираните, което може да не е стабилно. "

По-рано през днешния ден Конте сподели пред италианския сенат, че цяла Европа ще бъде наранена от " твърда, тежка " криза след изключителното състояние с ковид и че са нужни " изключителни и изключителни ограничения ", с цел да се преодолее шока.

След като анализаторите предвиждат, че строгите ограничения ще доведат до изпадане на Италия в най-дълбоката ѝ криза от доста години, Конте даде обещание втори пакет тласъци на стойност минимум 25 милиарда евро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР