В Северна Македония в момента са активни 3095 случая на

...
В Северна Македония в момента са активни 3095 случая на
Коментари Харесай

Над 100 заразени в Севeрна Македония всеки ден - равносметката от падането на мерките

В Северна Македония сега са дейни 3095 случая на инфектирани лица с COVID-19, оповестяват изданията в Скопие. От началото на епидемията до момента са регистрирани 5445 болни, оздравели са 2091 души, а 259 лица са умряли.

Откакто бяха отстранени съвсем всички рестрикции, всеки ден има по над 100 новозаразени, а министърът на опазването на здравето разгласи, че скоро ще се отворят и границите, и летищата, което, както се изрази, не съставлява огромен риск за увеличение на броя на инфектираните.

Днес изтича петото изключително състояние в Северна Македония

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на предизборна естрада в Охрид даде обещание победа на ВМРО-ДПМНЕ на идните избори на 15 юли, оповестява "Слободен щемпел ", представен от Българска телеграфна агенция.

"Ще победим тази тригодишна пандемия от това управление на СДСМ, водено от Зоран Заев. Македония е пред избори. Изборът е сред това управление на СДСМ и Зран Заев и една нова сила, която носи ВМРО-ДПМНЕ с обединението победител ", сподели водачът на опозиционната партия.

Северна Македония разгласи изключително състояние за осем дни

Според Мицкоски на 15 юли неговата коалиция ще завоюва 60 депутатски места в Народното събрание на страната.

"Можеха да сключат по-добър контракт вместо да карат мотори, можеше лекарите да имат 100 хиляди денара (1600 евро) междинна заплата, можеше младите да имат ремонтирани студентски домове и студентски градове, а какво направиха - направиха Македония да бъде пленник на тази брутална международна пандемия, която обхвана света - COVID-19.

Обещаваха европейско опазване на здравето, а през днешния ден сме рекордьори по новозаразени лица и лица, които умират ", сподели Мицкоски, представен от изданието. Той акцентира, че фокусът на тяхното ръководство ще бъде върху стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР