В Северна Македония са необходими реформи във всички области, особено

...
В Северна Македония са необходими реформи във всички области, особено
Коментари Харесай

Посланикът на ЕС: В Северна Македония са необходими реформи във всички области

В Северна Македония са нужни промени във всички области, изключително в областта на върховенството на закона - основна тематика съгласно новата методология за разширение на Европейски Съюз, която се отваря първа и се затваря последна в хода на договарянията, съобщи новият дипломат на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Гиър на взаимна конференция с премиера Зоран Заев, оповестява телевизия ТВ24.

"Мандатът на новото държавно управление, както и моят мандат като началник на делегацията на Европейски Съюз в Скопие стартират във време, в което с неспокойствие чакаме формалното начало на договарянията на страната с Европейски Съюз. Припомням, че тя към този момент реализира доста в региона на промените, както и в решаването на двустранните разногласия със съседите ", акцентира Гиър, като уточни, че Северна Македония е образец за целия район, предава Българска телеграфна агенция.

Гиър сподели, че би трябвало да продължат промените и в региона на демокрацията, отбраната на човешките права и на околната среда и развиването на динамична стопанска система, които са основните индикатори за позитивни промени в живота на жителите.

Посланикът на Европейски Съюз посочи и смисъла на добросъседските връзки и осъществяването на договорите с Гърция и България в тази област.

Гиър сподели още, че процесът на интеграция в Европейски Съюз е висша цел, която изисква ангажирането на всички политически сили и на цялото общество в нейното осъществяване.

Премиерът Зоран Заев от своя страна изрази очакване, че полемиката за преговорната рамка в Брюксел ще приключи сполучливо на Съвета за общи въпроси на 10 ноември и по-късно ще бъде действително да се чака първата междуправителствена конференция на Северна Македония и Европейски Съюз.

Той сподели, че вдъхват оптимизъм сигналите от европейските сътрудници, че двустранните проблеми няма да бъдат пречки във етапа на заключителните договаряния.

"Ние сме на път, от който няма връщане. Изхабихме доста време за спорове, вместо за решаването им ", означи министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР