В Северна Корея са открити 13 тайни ракетни бази, съобщава

...
В Северна Корея са открити 13 тайни ракетни бази, съобщава
Коментари Харесай

В Северна Корея са открити 13 тайни ракетни бази

В Северна Корея са открити 13 секрети ракетни бази, оповестява Ройтерс, като се базира на отчет на вашингтонския Център за стратегически и интернационалните проучвания.

Предполага се, че в страната има към 20 секретни бази. Според специалиста на Центъра Дожузеф Бермудес управляващите поддържат базите в положително положение, без значение, че се водят договаряния със Съединени американски щати за ограничение на разработките на нуклеарно оръжие.

Базите са в отдалечени планински региони и се допуска, че в тях има балистични ракети с друга далекобойност. Някои от тях могат да доближат територията на Съединени американски щати и могат да бъдат изстреляни при изключителна обстановка.

Базата Сакканмол, намираща се покрай границата с Южна Корея, съгласно отчета е в доста положително положение.

На 12 ноември The New York Times разгласява сателитна фотография на обекта. Според изданието американското разузнаване е разкрило 16 секрети военни бази в Северна Кория.

Ройтерс посочва, че режимът в Пхенян до момента не е признал за съществуването на обектите.

След срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун на 12 юни беше обявено, че управляващите в комунистическата страна стартират ремонт на главния полигон Сохе, който се използваше за изстрелване на междуконтитенталните ракети „ Хвасон-15), както и на нуклеарния полигон Пунгери.

За последно Северна Корея организира ракетни тествания на 28 ноември 2017 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР