В Северна Корея готвят смяна на властта.Такава информация се появи

...
В Северна Корея готвят смяна на властта.Такава информация се появи
Коментари Харесай

Японски вестник: Сестрата на Ким Чен Ун поема властта в Северна Корея

В Северна Корея готвят промяна на властта.

Такава информация се появи в японския вестник Yomiuri, представен от Лента.ру, базирайки се на източник, който е съобщил за секретно пленарно съвещание на Централния комитет на Трудовата партия в края на 2019 година, което е приключило с решение, че при изключителна обстановка отпред на страната вместо настоящия водач Ким Чен Ун ще застане по-малката му сестра Ким Е Чжон, написа standartnews.com.

Предаването на властта може да се случи единствено при гибел на сегашния президент или при некадърност да ръководи страната по някакви аргументи. Източникът на изданието твърди, че от този момент доста от заповедите към партийните дейци и към военните са се издавали персонално от нейно име. През март тя е направила и първото си публично интернационално заявление.

На 31 април американската телевизия CNN заяви, че корейският водач се намира в сериозно положение след интервенция. Друг източник пък твърди, че без значение от недоброто здраве на ръководителя, още е рано да се приказва, че то заплашва живота му.

По данни на южнокорейския уебсайт Daily NK, от 12 април президентът неведнъж е минал през процедури, свързани с лекуване на сърдечно-съдовата система. Болестта се влошила поради непрекъснатото пушене, проблеми с килограмите и преумората от работата. Сега водачът на Корея се възвръща от процедурите в резиденциятка си, като по-голямата част от лекарите към този момент са се върнали в столицата.

В същото време обаче обществените мрежи изобилстват от непотвърдена информация, че е в кома или инфектиран от ковид.

Спекулациите за здравословните проблеми на Ким Чен Ун започнаха откогато той пропусна празненствата по случай рождения ден на дядо си - Ким Ир Сен на 15 април.

Четири дни по-рано той присъстваше на държавните съвещания, само че след това по този начин и не се появи.

Никой публично не споделя какво е предиздвикало Ким да пропусне тази значима държавна гала. В предишното, когато някой от държавните глави не се появяваше на сходни празнувания, това постоянно вещаеше единствено едно – дълбоки промени. Примерно, отсъствието на Ким Чен Ир на парада в чест на 60-тата годишнина от основаването на КНДР през 2008 година също породи доста клюки, които след това се потвърдиха. Президентът бе получил сърдечен припадък, който в следствие му донесе и гибелта.

Както отбелязва Reuters, управляващите в Северна Корея въобще не реагират на информациите за здравословните проблеми на Ким Чен Ун. Това е повече от извънредно. В същото време в Южна Корея всяка информация за влошено положение на Ким стремително се опровергава от тамошните управляващи. „ Няма никакви признаци, че положението му се е влошило, това е неистина “, споделя непосредствен до южнокорейския президент, представен от организацията „ Енхап “.

Американският държавен глава Доналд Тръмп пък съобщи, че в случай че положението на Ким фактически е съществено, той му желае излекуване. Но откакто изгледа информацията на CNN за влошеното здравословно положение на севернокорейския президент, Тръмп съобщи: „ Когато CNN излиза със известия, аз доста не им имам вяра “.

Въпреки неизвестностите обаче ползата към сестрата Ким е повече от впечатляващ. Тя е на 31 години, заема поста първи заместник- шеф на Трудовата партия. Заедно с брат си са приключили лицей в Швейцария. Сега е най-доверено му лице и се счита за втория по въздействие човек в Корея.

Публиката разбра за нея по време на погребението на Ким Чен Ир през декември 2011 година. А за първи път бе обществено упомената три години по-късно, до момента в който придружаваше брат си за гласуването във Върховното национално заседание.

На 9 февруари 2018 година младата Ким участва на церемонията при откриването на Олимпийските игри в южнокорейския Пьончан. Това беше и първия случай, в който член на династията Ким посети Южна Корея след Корейската война. На идващия ден след церемонията в качеството на спецпосланник на брат си, тя организира среща и с южнокорейския президент. Сестрата съпровождаше брат си и на двете срещи на върхя с Америка.

Независимо, че младата корейка наподобява най-вероятна претендентка за първия държавен пост, клюки въртят и други имена.

В страната съществува мълчешком предписание, че първи началник може да е единствено този, който е от династията Ким.

Някои анализатори обаче са уверени, че страна като Корея не е още подготвена за жена- президент, по тази причина и сестрата на настоящия президент даже да поеме функционалностите му, няма да се задържи дълго. Според тях тя ще остане като лидер в границите на някакъв временен интервал, до момента в който не се избере още веднъж мъж, който най-вероятно ще е по-големия брат на Ким Чен Ун — Ким Чен Чхол. Той е междинният наследник на Ким Чен Ир, на 38 години е, също е приключил в Швейцария, беше кандидат за поста, само че след това го отстъпи на брат си.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР