В Северна Гърция пътната обстановка е усложнена - предупреждават от

...
В Северна Гърция пътната обстановка е усложнена - предупреждават от
Коментари Харесай

Зимата настъпва в цяла Европа

В Северна Гърция пътната конюнктура е усложнена - предизвестяват от Външно министерство. Обилен снеговалеж в Южна Германия. Прогнозите са неприятното време да продължи до понеделник. Сняг затрудни звижението и в доста региони на Австрия, лавинна заплаха е оповестено в Татрите в Южна Полша. Стотици хора останаха блокирани часове наред от лавини на пътна права в Крим.

Зимна стихия засипа с половин метър сняг немската провинция Бавария. Засегнати са 120 полета на летището в Мюнхен. Затруднено е автомобилното придвижване, оповестява се за редица произшествия в Бавария и Баден-Вюртемберг.

Силни ветрове постановиха затварянето на ски пистите в региона на Цугшпице - най-високият връх в Германия, ситуиран в Баварските Алпи на границата с Австрия.
Маркус Дьофлер - администрация на ски-пистите, Цугшпице: Затваряме, при този вятър не си коства да рискуваме повреда с лифтовете.  Лебед плува в река Рейн, Швейцария Лебед плува в река Рейн, Швейцария © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Обилен сняг се сипе и над доста региони на Австрия. Отменени са полети в Инсбрук, оповестява се за автомобилни тапи с дължина до 20 километра. Затруднена е работата на летището в Залцбург, столицата Виена е под 11 сантиметра сняг.

Заради лавинна заплаха от предпоследната четвърта степен управляващите в Полша поучават да се заобикалят излети в Татрите на границата със Словакия.

Четири лавини хванаха в капан към 100 коли с 300 души по пътя сред известния кримски курорт Ай Петри и град Ялта. Пострадали няма, само че разчистването на снега продължи 12 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР