В Северна България на много места и следобед температурите няма

...
В Северна България на много места и следобед температурите няма
Коментари Харесай

Отново Мъгли И Мръсен Въздух В България! Ето Какво Ни Очаква По Празниците!

В Северна България на доста места и следобяд температурите няма да превишат нулата, ще са от минус 3 до минус 1 градуса и до 4-5 градуса в южните региони.

Утре основна смяна на времето няма да настъпи. Студено и мъгливо заран, с минимални температури от минус 8 до минус 3 градуса.

През деня температурите едва ще се покачат и ще са от нула градуса на север до 8, 9 в крайните южни региони. След обяд ще се появи слаб до сдържан западен вятър и това ще постави завършек на мъглите и приземния смог.

В съботния ден минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, единствено тук-там към момента до към минус 4, минус 5.

Денем покачването на температурите ще продължи и стойностите ще бъдат от към 5 до 11 градуса. Облачността ще бъде забележителна, ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

В неделя ще бъде меко, с променлива облачност и минимални температури от 4 до 9 градуса над нулата. Само по високите полета стойностите ще бъдат към нула градуса.

През деня температурите ще са от 9 до 14 градуса, по високите полета до към 6-7 градуса. Ще духа слаб, до сдържан вятър от запад.

В понеделник ще остане по-топло от нормалното, с променлива, на север - забележителна облачност. На места в северните и североизточни региони ще превали за малко, дъжд, в планините - сняг.

Вятърът краткотрайно ще отслабне.

Във вторник, Коледа, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува по-студен въздух. процесът ще протича на фона на високо атмосферно налягане и основни превалявания няма да има, с изключение на по Черноморието, където ще превалява временен дъжд или снежни заряди от влажен сняг по по-високите места на източната част от Старопланинската верига и Странджа. Температурите ще се намалят по отношение на тези от трите по-топли дни от събота до понеделник, само че ще останат в границите на нормалните за ттова време на годината, от 3 до 8, 9 градуса.

Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Твърде динамичните процеси, при които страната ни остава към границата на две контрастни въздушни маси, съгласно моделите ще продължи в дните преди Нова година.

За по-конкретни прогнози очаквайте постоянните ни разбори в идващите дни, само че с избрана възможност може да се чака, че времето ще остане динамично, без основни валежни процеси, прохладно и с температури към, а в някои дни - малко над нормалните.

Поне в границите на идващите 6-7 дни основни превалявания не се чакат, а късите валежи в низините, където ги има, ще бъдат от дъжд.

Планините остават с задоволително сняг над 1600-1800 метра надморска височина и допустими за зимни спортове температури.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР