В серия от работни срещи в Капитолия с американските конгресмени

...
В серия от работни срещи в Капитолия с американските конгресмени
Коментари Харесай

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк от САЩ: Демокрацията няма алтернатива!

В серия от работни срещи в Капитолия с американските конгресмени Марио Диас-Баларт, Джо Уилсън и Джим Коста, водачът на европейските либерали Илхан Кючюк изрази своята поддръжка за засилено трансатлантическо партньорство сред Европа и Съединени американски щати. Насърчаване на демокрацията, войната в Украйна, опциите за поддръжка на украинския народ и трансатлантическото партньорство са специфичен фокус във вниманието на политиците.

 

„ Във времена на война, когато интернационалния ред, учреден на правила, е подложен на тестване, тясната трансатлантическа съгласуваност и партньорство са без конкуренция. Днес виждаме, че света още веднъж се изправя пред невиждана,  от края на Втората международна война, военна готовност и единствено с общи старания можем да възстановим мира и да запазим демократичните полезности. Борбата за отбрана на човешките права и против автокрацията, може да бъде сполучлива, единствено когато Европа и Съединени американски щати приказват с един глас. Демокрацията би трябвало да победи! “, съобщи Кючюк.

 

По време на визитата си във Вашингтон, Илхан Кючюк организира срещи в Държавния департамент на Съединени американски щати, с президента на Националния фонд за народна власт (NED) Деймън Уилсън, с президента на Националния либерален институт (NDI) Дерек Мичел, с Джърман Маршал Фонд, с посланика на Европейски Съюз в САЩ Ставрос Ламбринидис. По време на срещите бяха разисквани взаимните старания за поощряване на демокрацията, войната в Украйна и опциите за поддръжка на украинския народ, както и общи дейности за поощряване на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР