В сериалите често гледаме случаи на невъобразими изцеления, но дали

...
В сериалите често гледаме случаи на невъобразими изцеления, но дали
Коментари Харесай

Невероятни случаи на изцеление

В сериалите постоянно гледаме случаи на невъобразими изцеления, само че дали такива случаи в действителност има и в действителния живот? Всъщност има и всички те биха били страховит сюжет за холивудска продукция.

Така да вземем за пример четиринадесетгодишната Дзана Симънс претърпяла трансплантация на сърцето, защото нейното било с прекомерно увеличени размери.

Внезапно новият й орган спрял да действа и докторите били принудени да го отстранят. Но защото нямало уместно сърце, докторите я поставили на уред за изкуствено кръвообращение.

 Невероятни случаи на излекуване

Две огромни помпи поддържали кръвообращението й съвсем четири месеца поред. След 100 и осемнадесет дни Дзана получила новото си сърце, което проработило отлично.

Мартин Джоунс, четиридесет и две годишен строител от британския град Ротъръм, Южен Йоркшир, ослепял след трудова акцидент. Десет години по-късно той бил опериран и част от зъба му била вградена в окото му.

Тази процедура, която е правена единствено петдесет пъти в Англия, има за цел да употребява сегмент от зъба за поддържането на работата на зрението на пациента. Частицата от зъба, който би трябвало да е жив, оказва помощ на очен кристал, направен от кожата на потърпевшия. Така той съумял да прогледне още веднъж.

Доктори от шведския медицински център с огромна компликация трябвало да кажат на бременната Шанън Гимбел, че би трябвало да умъртвят едно от бебетата в корема й.

 Невероятни случаи на излекуване

Ако не го направели, и двете близначета в утробата й щели да загинат. Бебетата били с диагноза фето-фетална трансфузия – положение, при което двете близначета са свързани с кръвоносни съдове и едното бебе изсмуква живота от другото.

В деветдесет % от случаите умира едното или и двете близначета. Докато бъдещата майка се чудела дали да се съгласи, техният лекар се свързал с екип хирурзи, които създали лазерна интервенция в матката и прекъснали кръвоносните съдове, които свързвали бебетата едно с друго. Така хубавиците Рийз и Маккена Гимбел се появили на бял свят.

Черепът на дребния Джордан Тейлър бил обособен от гръбнака му при автомобилна злополука. Момчето потърпевшо толкоз съществено, че нямало връзка сред костите на шията му и костите на главата му.

При тази контузия, известна като ортопедично обезглавяване, докторите дали на Джордан един % късмет да оцелее. За момчето почнали да се молят посетителите на двадесет църкви.

Два месеца по-късно то било в толкоз положително положение, че почнало да върви на учебно заведение. В главата му били закрепени железни пластини, винтове и титанови подпори.

Дейвид Бланкърт бил прикрепен към инвалидната количка двадесет години след мотоциклетна злополука. Кафяв паяк-отшелник го ухапал и го дарил с опцията да върви още веднъж.

След като бил ухапан, Дейвид отишъл в болница, където му създали следващата физиотерапия. Внезапно здравната сестра забелязала конвулсия в крайници му и направила проби. Пет дни по-късно Дейвид към този момент ходел.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР