В селцето Чернобаевка, близо до Херсон, бе ликвидиран пореден руски

...
В селцето Чернобаевка, близо до Херсон, бе ликвидиран пореден руски
Коментари Харесай

Украинските защитници ликвидираха пореден руски генерал

В селцето Чернобаевка, покрай Херсон, бе премахнат следващ съветски военачалник. Украинските бранители изпратиха в отвъдното военнопрестъпника Яков Резанцев - генерал-лейтенант и пълководец на 49-та общовойскова съветска войска.

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович съобщи на днешния си брифинг следното:
" Нашите войски, към този момент може да кажем сигурно, унищожиха командващия на 49-та общовойскова войска от Южния боен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Яков Владимирович Резанцев. Това се случи - тук доста ще се смеете - на летището Чернобаевка ".

Арестович добави, че изнесеният команден пункт на 7-ма десантно-щурмова дивизия на РФ също се намира на летището в Чернобаевка. 49-та общовойскова войска на РФ е основана в Ставропол. Яков Резанцев става нейн пълководец през август 2020 година Преди това той е воювал в Сирия.

По данни на украински източници, Резанцев е петият или шестият представител на висшия офицерски състав на РФ, който е премахнат. Това са Андрей Суховецки, Виталий Герасимов, Андрей Колесников, Андрей Мордвичев, Мохамед Тушаев и евентуално Олег Митяев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР