В село Тюленово на 8 юни се открива паметник на

...
В село Тюленово на 8 юни се открива паметник на
Коментари Харесай

Откриват паметник на пилота от Графа, загинал край Шабла

В село Тюленово на 8 юни се открива монумент на починалия на 9 юни 2021 година при учения край Шабла водач на изтребител МиГ-29 подполковник Валентин Терзиев. Това оповестява кметът на община Шабла Мариян Жечев .

Заедно с представители на Военновъздушните сили бе несъмнено мястото, където да бъде подложен монумента. Ние сме длъжни да помним героите, а подполк. Терзиев е тъкмо подобен, сподели кметът на Шабла Мариян Жечев. Говорим за специалност, в която залогът е живота и тя няма аналог. Затова би трябвало да отдадем заслужена респект и да оставим знак за това за поколенията, изясни кметът на Шабла. 

Припомняме, че Валентин Терзиев почина на 9 юни над Черно море, откакто неговият аероплан се разруши във водата при нощни стрелби в Шабленско.

В нощта на 8 против 9 юни, като част от интернационалното обучение “Шабла 2021 ", подполк. Валентин Терзиев е трябвало да порази светеща парашутна цел СПМ-100. Той е излетява от авиобаза Граф Игнатиево 11 минути след среднощ и съгласно данните от отчета на Военна полиция се се разрушава в морето 40 минути и 29 секунди след среднощ.

Официалната гала по откриването на паметника е от 11.30 ч. на 8 юни в Тюленово, написа pan.bg..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР