В село Стефаново, община Добричка, тече акция по умъртвяване на

...
В село Стефаново, община Добричка, тече акция по умъртвяване на
Коментари Харесай

Умъртвяват птици с птичи грип в Стефаново

В село Стефаново, община Добричка, тече акция по умъртвяване на птици, инфектирани с птичи грип. Полицията не позволява хора наоколо до птицефермата на Иван Кирилов, в която имаше огнище на птичи грип и преди няколко месеца, оповестява БНР.
Не се знае сигурно какъв тип е птичият грип, защото няма публична информация от шефа на Областната дирекция по сигурност на храните в Добрич доктор Андонова.
От регионалната дирекция в Добрич са избрани две санитарни зони - 3- и 10-километрова, за недопускане разпространяване на болестта. В късния следобяд в петък от БАБХ-София е изпратено удостоверение до Дирекцията за съществуване на огнище на инфлуенца в региона. До този миг камионите с умъртвени птици са прекосявали през селото макар възбраната за прекосяване на МПС над 5 тона.
Кметът на селото Марин Хаджийски не е получил данни от управляващите за болестта. Той е схванал за нея по време на фамилната си разходка, когато видял чиновниците в защитно облекло край птицефермата. Кметът е потърсил връзка с регионалния шеф на Добрич и е разпратил свои подчинени да призоват жителите на селото да приберат домашните си птици поради болестта.
Екологичната комисия в Добрич ще бъде свикана в понеделник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР