В село Жеравна започва Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки

...
В село Жеравна започва Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки
Коментари Харесай

Уникално! Сватба на холивудски актьор по българска традиция в Жеравна

В село Жеравна стартира Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки ще бъдат облечени с пъстри носии от цяла България. В предаването " Преди всички “ по БНР уредникът на фестивала и началник на Ансамбъл " Българе “ Христо Димитров описа какво още може да се види:

" Това, което е нещо, което няма по какъв начин да се повтори на някой различен фестивал, ще бъде сватбата на холивудския артист Бен Крос, който взе решение да се ожени по обичаен български метод, облечен с българска национална носия пред толкоз доста хора. Самият факт, че Бен Крос взема решение да направи това нещо е един огромен преклон пред българската традиция и пред българския фолклор и пред България изобщо. Мисля, че всеки, който ще участва на фестивала, в никакъв случай няма да не помни тази женитба – по какъв начин ще го бръснем с бръснача, по какъв начин ще се бори за тази младоженка, по какъв начин ще му желаеме откупи, по какъв начин ще целува ръка на кръстника и ще му желае амнистия, по какъв начин ще ѝ търси обувката, която ще е скрита, по какъв начин ще го зареждат с погача с мед и ще го лъжат, че животът е сладостен. Това в никакъв случай не са го виждали в Холивуд “.

Предстои огромно надпяване, надсвирване и надиграване, сподели Христо Димитров и предложения всички да отидат на фестивала:

" Има единствено един метод да изживеете скок обратно във времето и да присъствате на женитба на холивудски артист по българска традиция. Това е като дойдете на фестивала на фолклорната носия в Жеравна този уикенд. Очакваме ви “.



Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [20] Новини от през вчерашния ден [34] « Август 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед1234567891011121314151617181920212223242526

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР