В село Жеравна започва Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки

...
В село Жеравна започва Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки
Коментари Харесай

Холивудски актьор вдига сватба по българки в Жеравна

В село Жеравна стартира Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки ще бъдат облечени с пъстри носии от цяла България. В предаването „ Преди всички “ уредникът на фестивала и началник на Ансамбъл „ Българе “ Христо Димитров описа какво още може да се види:

„ Това, което е нещо, което няма по какъв начин да се повтори на някой различен фестивал, ще бъде сватбата на холивудския артист Бен Крос, който взе решение да се ожени по обичаен български метод, облечен с българска национална носия пред толкоз доста хора. Самият факт, че Бен Крос взема решение да направи това нещо е един огромен преклон пред българската традиция и пред българския фолклор и пред България изобщо. Мисля, че всеки, който ще участва на фестивала, в никакъв случай няма да не помни тази женитба – по какъв начин ще го бръснем с бръснача, по какъв начин ще се бори за тази младоженка, по какъв начин ще му желаеме откупи, по какъв начин ще целува ръка на кръстника и ще му желае амнистия, по какъв начин ще й търси обувката, която ще е скрита, по какъв начин ще го зареждат с погача с мед и ще го лъжат, че животът е сладостен. Това в никакъв случай не са го виждали в Холивуд “.

Предстои огромно надпяване, надсвирване и надиграване, сподели Христо Димитров и предложения всички да отидат на фестивала:

„ Има единствено един метод да изживеете скок обратно във времето и да присъствате на женитба на холивудски артист по българска традиция. Това е като дойдете на фестивала на фолклорната носия в Жеравна този уикенд. Очакваме ви “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР