В село Емона за девето поредно лято ще се проведе

...
В село Емона за девето поредно лято ще се проведе
Коментари Харесай

За девета поредна година ще се проведе Арт Емона

В село Емона за девето следващо лято ще се организира „ Арт Емона “ – фестивал на изкуствата с благотворителна цел. Средствата от фестивала се употребяват за подсилване и възстановяване на църквата „ Св. Николай Мирликийски “ в село Емона.      
На 17 август началото на фестивала ще даде проф. Боян Биолчев, който ще прочете негов роман на публиката. В рамките на събитието Васко Кръпката и Подуене блус бенд пък ще изнесат концерт. Ще има още пленери и работилници по изкуства за децата.

В предаването „ 12+4 “ Марина Гачева уточни, че в последния ден на фестивала – 21 август, ще се организира спектакъл-възстановка с децата на Емона.

„ Подготвили сме 6-метров транспортен съд на цар Резос. Темата на спектакъла е „ Тракийците отиват да оказват помощ на Троянската война “. Пратеници канят цар Резос да отиде да им помогне. Той взима дребните войни, качва ги на кораба и отплават към Троя. Целта на това занятие е да стартираме да им описваме нашата история, като започваме от траките. Това е метод децата да изучат своята история “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР