В село Дорково днес започва 20-ти международен фестивал за автентичен

...
В село Дорково днес започва 20-ти международен фестивал за автентичен
Коментари Харесай

Групи от четири континента представят автентичен фолклор в село Дорково

В село Дорково през днешния ден стартира 20-ти интернационален фестивал за достоверен фолклор, оповестяват от община Ракитово.

В дните до 29 юли сформира от четири континента ще показват достоверни песни и танци от своите райони. Жители и посетители на родопското село ще видят фолклорни групи от България, Сърбия, Боливия, Малайзия, Мексико, Съединени американски щати, Коста Рика, Венецуела и Русия.

От българска страна през тази година присъединяване са декларирали групи от районите на Пазарджик, Пловдив, Шумен, Хасково, Варна, Благоевград, Силистра, Видин, Монтана, Стара Загора, Перник, Добрич, Разград, Враца, Смолян, Кърджали, Добрич, София, Сапарева баня, Ямбол. Като естествено ще се показват и домакините от Дорково. Така че за три дни можете да се запознаете с фолклорните обичаи на цяла България.

Откриването на фестивала е довечера на площада в селото с дефиле на всички интернационалните сформира и на домакините от с. Дорково.

Събитието се провежда от локалното кметство, читалище "Св.Св.Кирил и Методий-1919 " в с.Дорково и Фолклорен отбор "Овчарска ария " със съдействието на Община Ракитово и Министерство на културата
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР