В село Богдан, най-тежко пострадалото от наводненията, днес доставиха първите

...
В село Богдан, най-тежко пострадалото от наводненията, днес доставиха първите
Коментари Харесай

Първите 3 жилищни фургона пристигнаха в село Богдан

В село Богдан, най-тежко потърпевшото от наводненията, през днешния ден доставиха първите три жилищни фургона. Започна и слагането на тръбопровод.

Първите два фургона бяха ситуирани в двора на Недка Димова. Тя е служащ във ВМЗ. Стихията съвсем е разрушил дома ѝ. Втори месец тя и децата ѝ живеят при близки и другари, защото къщата е негодна за живеене.

Недка е обезпокоена, че зимата идва и няма да може да заплаща високите сметки за ток. Все още не е почнала да ремонтира дома си.

До момента Недка е получила само държавната еднократна помощ в размер на 375 лв.. Утре в Богдан ще бъдат доставени още два фургона, а в идващите дни 10 краткотрайни жилища ще бъдат ситуирани на обща площадка. В селото стартира полагане на нов водпровод.

" До момента сме положили 700 метра водпровод на улиците, които са северно, по наши калкулации и огледа, който сме създали по улиците, където са изнесени спешните сектори, допускаме, че ще би трябвало да прекараме още 2 км тръбопровод ", съобщи Данка Люртова - заместник-кмет на Община Карлово.

В най-северната част на селото водоснабдяването най-вероятно ще бъде възобновено до края седмицата, а в цялото село до края на месеца.

Автор: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР