В сектор здравеопазване ще бъдат отпуснати допълнително 223 млн .лв.

...
В сектор здравеопазване ще бъдат отпуснати допълнително 223 млн .лв.
Коментари Харесай

Новият здравен министър предвиди втора вълна на коронавирус

В бранш опазване на здравето ще бъдат отпуснати в допълнение 223 млн.лв . Наличните отпуснати до момента са 80,9 млн. лева Мерките целят спомагателна сигурност за медиците и личния състав на лечебните заведения в условия на ковид.
Това съобщи от парламентарната естрада министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на чуването си.
" Престоят зимни месеци с респираторни болести и евентуална втора вълна на ковид. Грижата за медиците е грижа за цялото население ", сподели още новият здравен министър.
" ", разкри проф. Ангелов.
Средства са планувани за Районни здравни инспекции с над 2460 души, 1440 чиновници от психиатрични лечебни заведения и други
" Отпуснатите средства целят запазването на чиновниците ", разкри здравният министър.
Нямаше готова страна по света за корона-кризата. Нямаше готови лаборатории, проби и лечебни заведения. Към момента имаме задоволително PCR-тестове. 195 лечебни заведения са обезпечени в работата си със инфектирани и заболели, добави проф. Костадин Ангелов.
Той уточни, че ще бъдат обезпечени спомагателни 1000 лева за хората на първа линия в системата. " По тази мярка към този момент са обезпечени 60 млн. лева по бюджета на Министерство на здравеопазването ", сподели още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР