В секретни документи Бундесверът отправя резки критики към действията на

...
В секретни документи Бундесверът отправя резки критики към действията на
Коментари Харесай

Секретни документи разкриват остри критики от Бундесвера към украинската армия: БИЛД

В секретни документи Бундесверът насочва внезапни рецензии към дейностите на Украйна по време на контраофанзивата, написа в. " Билд ". В отчета се споделя, че Киев на вятъра раздробява прекомерно доста своите бойни подразделения. Между тях няма общо бойно управление. Това освен усилва рисковете от другарски огън, само че и ги лишава от опцията да нанесат мощен удар в основната посока и да открият огнево предимство. Понякога в офанзива минават групи от по 10-30 души. В такива условия нито западната подготовка, нито превъзходството във въоръжението, нито първичното преимущество в жива мощ дават резултат. Според създателите на документа колкото повече опит има един украински боец и колкото по-високо е в йерархията, толкоз по-зле усвоява западната подготовка. Затова бойците, които нямат военен опит, усвояват програмата по-добре. Войниците, които са се завърнали в Украйна са сложени под командването на командири, които не работят по западните стандарти. Самият команден състав, на разнообразни равнища, има управнически дефекти, които водят до неприятни и рискови решения. В резултат на това контраофанзивата към този момент е много мудна, написа немското издание.

Бавната контраатака на Украйна понижава очакванията за мирни договаряния през тази година и заплашва да удължи спора, настояват западни представители, представени от в. " Уолстрийт Джърнал ".

Потенциалната невъзможност ще сложи на тестване президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който поддържа Киев в устрема му да договаря от позицията на силата. Това може да накара Запада да се колебае дали да доставя оръжия. С наближаването на президентските избори в Съединени американски щати съветският президент Владимир Путин има от ден на ден аргументи да се пробва да надхитри Запада. Двамата съществени претенденти на Републиканската партия - Доналд Тръмп и губернаторът на Флорида Рон ДеСантис - към този момент обявиха, че могат да отдръпват поддръжката за Украйна. Русия също по този начин не е посочила предпочитание за договаряния. Путин е изправен пред рецензии, че не е задоволително нападателен в спора. След като нито Русия, нито Украйна са склонни да договарят, Белият дом остава с малко благоприятни условия. Той продължава да се надява, че Украйна ще реализира триумфи на бойното поле. Вашингтон може би се надява и на нови политически разломи в Москва. Един американски чиновник споделя, че в случай че Украйна не успее да употребява запасите си, тогава Съединените щати ще би трябвало да решат по какъв начин да продължат. Високопоставен европейски чиновник декларира, че не има вяра, че Украйна има опция да изтласка съветските войски от цяла Източна Украйна или да си върне Крим. Все отново могат да се случат и изненади. Един американски посланик счита, че Съединените щати може да се наложи да признаят, че спорът няма да завърши скоро. Тогава съдружниците ще би трябвало да се приготвят за дълготрайни доставки за Киев. Въпросът е дали Съединените щати и съдружниците ще имат решимостта да поддържат Украйна, в случай че контраофанзивата не оправдае упованията.

Междувременно стана известно, че Съединените щати ще изпратят спомагателна военна помощ за 400 млн. $ на Киев, оповестиха американски чиновници поискали анонимност, представени от АП. Тя ще включва муниции за HIMARS и NASAMS, Stingers и Javelins. Вашингтон ще изпрати и 32 бронирани машини Stryker, съоръжение за разминиране, ракети Hydra-70 и 28 млн. патрона за стрелково оръжие.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР