В сегашния си формат предложението не е приемливо за мен,

...
В сегашния си формат предложението не е приемливо за мен,
Коментари Харесай

Северна Македония не приема офертата “Макрон“

" В настоящия си формат предлагането не е задоволително за мен, за държавното управление и за президента на Република Северна Македония ". Това съобщи министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.


Новината беше обявена и от ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов по време на съвещание на Комисията по външната политика, който цитира македонските медии: " Приемливо би било за Македония в случай че има чиста формула в преговорната рамка за македонския език и ясна отбрана на македонската народност. Исторически претенции не могат да бъдат част от преговорната рамка ", цитира Йорданов точно македонския министър председател.

" Северна Македония и Албания, както и районът не би трябвало да позволяваме да тъпчем на едно място поради държава-членка на Европейски Съюз, която просто не съумява да координира и да обезпечи отблокирането на нашия европейски път ", съобщи Ковачевски в Брюксел. " Не би трябвало да разрешаваме двустранните въпроси да се трансфорат в многостранен проблем ", добави той, визирайки предлагането на Франция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР