В седмицата, в която Лудогорец посреща ЦСКА в мач от

...
В седмицата, в която Лудогорец посреща ЦСКА в мач от
Коментари Харесай

Хегемонът Лудогорец се похвали с болезнени за ЦСКА факти

В седмицата, в която Лудогорец посреща ЦСКА в мач от efbet Лига първенците пуснаха статистическа информация, с която напомнят за успехите реализирани над " алените " в последните 11 години.

Ето какво написаха от Лудогорец :



Лудогорец посреща ЦСКА в следващия интерес мач сред двата тима в Разград. Това е мотив да се върнем обратно и да разгледаме досегашните дуели сред зелени и червени на " Хювефарма Арена ". Въпреки че " армейците” бяха директен съперник на " орлите” съвсем във всички от предходните 11 години, в Разград превъзходството на първенците в директните конфликти е голямо. Статистиката от досегашните 15 срещи на " Хювефарма арена” демонстрира 11 победи за Лудогорец , 3 ремита и едвам една победа за ЦСКА. Тя пристигна през есента на 2017-а с 2:1, когато треньори на двата тима бяха Димитър Димитров-Херо и Стамен Белчев. Точно тогава Лудогорец се намираше сред тежка серия от мачове с Левски, ЦСКА и Брага в Лига Европа. Въпреки това " орлите” поведоха посредством Густаво Кампаняро, само че по-късно с голове на Фернандо Каранга и еквадореца Кевин Меркадо " червените” направиха цялостния поврат. Интересното е, че при победното попадение ЦСКА към този момент бе останал с 10 души след изгонването на Фернандо Каранга.

Като цяло единственият сезон, в който Лудогорец не победи ЦСКА , както в Разград, по този начин и в София бе 2019/20. Срещата в Разград тогава завърши 0:0, а в София имаше два дуела, които също приключиха без победител – 0:0 и 1:1.

Преди 2015 година ЦСКА постоянно губеше в Разград, като даже не вкарваше гол. Първото попадение за " червените” бе дело на Густаво Кулма. Колумбиецът вкара почетния гол в края на срещата при загубата с 1:2 през есента на 2016-а. В упоменатия към този момент сезон на единствената " червена” победа в Разград се изиграха и единствените два мача, в които ЦСКА вкара 2 гола там. Вторият, който бе и много съдбоносен за купата, ЦСКА загуби с 2:3 на 6 април 2018-а. Това бе и единственият дуел, в който " армейците” първи вкараха гол. Точен за тях тогава бе Кирил Десподов в края на първото полувреме от директен свободен удар. След това ЦСКА повторно поведе – с 1:2 посредством Рубен Пинто, само че Лудогорец направи цялостен шампионски поврат. В 85-ата минута Клаудиу Кешерю изравни, а Якуб Шверчок с втория си гол в мача донесе успеха за своя тим.

Интересното е, че от този конфликт насам, ЦСКА няма маркиран гол за състезание в Разград. А се изиграха цели 5 срещи. Ако не падне гол във вратата на Лудогорец гостите от София ще изравнят антирекорда си от 6 следващи визити против този противник за състезание, в които не се разписват.

Лудогорец против ЦСКА в Разград:

23.05.2012 Лудогорец ЦСКА 1:0

(Мирослав Иванов 19)
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР