В седмицата преди 27 октомври 2019 г., когато ще се

...
В седмицата преди 27 октомври 2019 г., когато ще се
Коментари Харесай

Дирекция Български документи за самоличност ще работи в изборния ден


В седмицата преди 27 октомври 2019 година, когато ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове, е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас. Дирекция " Български документи за идентичност “ е основала следната организация за работа:

1.            В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на валидност;

2.            При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение е належащо:

1.            Гражданите персонално да подадат искане в Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР и районно управление (на МВР) при СДВР/ОДМВР за дните от 22 октомври 2019 година до 26 октомври  2019 година от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 27 октомври 2019 година от 08.30 ч. до 19.00 ч.

2.            Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

3.            В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

При производство на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (03.11.2019 г.)  ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 година до 03.11.2019 година в това число, според описания нагоре метод и време.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО съдебна експертиза ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР