В седмицата от 5 до 9 февруари Стопанският факултет и

...
В седмицата от 5 до 9 февруари Стопанският факултет и
Коментари Харесай

Стопанският факултет и Физическият факултет на Софийския университет посрещнаха финална акредитационна мисия на МААЕ

В седмицата от 5 до 9 февруари Стопанският факултет и Физическият факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " посрещнаха финалната акредитационна задача на Международната организация за атомна сила (МААЕ) по отношение на новосъздадената магистърска стратегия на британски език " Nuclear Technologies, Management, and Innovations ". За новата стратегия, която стартира публично на 25 март т.г., към този момент подадоха документи 21 претенденти, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.
Мисията в София още веднъж бе ръководена от доктор Джон Робъртс и в нея участваха представители на упълномощени от МААЕ стратегии - проф. доктор Атила Ашоди (Budapest University of Technology and Economics), и проф. доктор Радек Шкода (University of West Bohemia in Pilsen).
От Софийския университет координатори на срещите бяха доцент доктор Пламен Петков (съдиректор на програмата от Физическия факултет), както и деканите на двата факултета - проф. д.фз.н. Георги Райновски (Физически факултет) и доцент доктор Атанас Георгиев (Стопански факултет), заместник-декани и водещи преподаватели по дисциплини от новата стратегия.
Визитата стартира с показване на резултатите от работата на екипа от Стопанския факултет и Физическия факултет по отношение на рекомендациите, получени при първото посещаване през март 2023 година Тогава бяха извършени срещи освен с представители на университета, само че и в Агенцията по нуклеарно контролиране (АЯР). Първата и сегашната, крайна, задача имаха за цел да оценят готовността на Софийския университет да получи акредитация от така наречен Международна академия по мениджмънт (INMA) на МААЕ с новата си магистърска стратегия " Ядрени технологии, мениджмънт и нововъведения ".
В рамките на седмицата имаше срещи в Стопанския факултет и във Физическия факултет, на които бяха показани детайли от програмата, процесите по нейното ръководство, както и бъдещите проекти за развиване.
Очаква се формалното решение за акредитацията да бъде финализирано напролет на 2024 година
Магистърската стратегия " Nuclear Technologies, Management, and Innovations " е в професионалното направление 3.7 " Администрация и ръководство " и е основана взаимно от Стопанския факултет и Физическия факултет. Тя е с дълготрайност от четири семестъра и е напълно на британски език. Дисциплините в програмата ще се водят от щатни преподаватели в Софийския университет, от хонорувани преподаватели от практиката, както и от гост-лектори от задгранични и български научни организации, институции и компании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР