В седмицата на наградите, първите пет за играчите от WTA

...
В седмицата на наградите, първите пет за играчите от WTA
Коментари Харесай

Швьонтек е тенисистката на годината в WTA


В седмицата на премиите, първите пет за играчите от WTA към този момент бяха оповестени, като стана прочут и носителят на наградата „ треньор на годината “.

Ига Швьонтек предстоящо бе определена за „ Тенисистка на годината

Полякинята завоюва премията за най-хубав дебютант през 2020 година, а два сезона по-късно към този момент е №1 в света. През миналите месеци тя доближи до най-вече финали в Тура, завоюва най-вече титли и мачове.

Стана първенец в осем шампионата, в това число шест подред. Триумфира на Ролан Гарос и US Open, добави WTA 1000 трофеи в Доха, Индиън Уелс, Маями и Рим и записа серия от 37 следващи триумфа.

Най-добрият тандем за сезона бе този на Барбора Крейчикова и Катерина Синякова.

Чехкините печелят оценката за втори следващ сезон и общо трети. През 2022 те прибраха трофеите от Australian Open, Уимбълдън и US Open, като стигнаха и финала на WTA Finals. Успехът в Ню Йорк бе единственият, който до момента им отбягваше на „ мейджърите “.

Беатрис Хадад Мая е най-подобрилата се тенисистка за годината . Тя е първата бразилка, която печели премия на WTA, откогато те се връчват от 1977 година насам.

Сезонът ѝ на трева бе впечатляващ, като тя се трансформира в първата състезателка, спечелила поредно Нотингам и Бирмингам, като стигна и до полуфиналите в Ийстборн. Резултатите ѝ ѝ осигуриха дебют в топ 15.

Дебютантка на годината е Джен Кинвен. Отличието се връчва на състезателки, които са влезнали за пръв път в топ 100 и/или са постигнали забележителни резултати през сезона.

Тя се изкачи с над 100 позиции в ранглистата и стигна до топ 25. Игра на първия си край в Токио, като стигна и до полуфиналите на WTA 250 шампионата в Мелбърн. Имаше достижения на всяко равнище от Тура, като се класира за осминафиналите на Ролан Гарос.

Завръщане на годината : Татяна Мария

След като не се състезава от лятото на 2020 до юли 2021, защото роди второто си дете, Татяна Мария се завърна стремително в Тура през този сезон. Спечели конкуренцията в Богота като квалификант, преди да стигне до полуфиналите на Уимбълдън, обратно на прогнозите на специалистите.

Дейвид Уит бе посочен за треньор на годината. Наставникът на Джесика Пегула освен способства за триумфите ѝ, само че и бе отличен като превъзходен дипломат на спорта. Американката стартира сезона като №18, а съумя да се изкачи до №3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР