В създалата се политическа ситуация ще спечелят онези, които по-добре

...
В създалата се политическа ситуация ще спечелят онези, които по-добре
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Слави успя да се скара с всички

В създалата се политическа обстановка ще завоюват тези, които по-добре опишат на хората, че другият е отговорен. Това разяснява пред " Фокус " социологът Първан Симеонов от „ Галъп Интернешънъл “.

" Слави Трифонов пристигна със поръчката да не е политик. Той се държи неполитически и съумя да се скара с всички, което е искрено държание, безусловно отговарящо на поръчките на тази партия ", посочи Първан Симеонов.

„ Оказа се, че в действителност партията на господин Слави Трифонов е послужила за едно следено публично облекчение, което на процедура довежда до това, че протестната сила беше леко убита. Нещо повече, като едни политически камикадзета „ ИТН “ влязоха и взривяват от вътрешната страна протестната общественост. Аз за разлика от доста други откриватели изобщо не съм последовател на концепцията, че това е някакъв проект “, означи социологът.

По отношение на тезата, че държанието на Има Такъв Народ ще върне Бойко Борисов на бял кон, социологът разяснява, че всичко това работи на процедура в интерес на Борисов.

„ И то се съди по един параметър – просто Борисов понижи приказването, а откакто Борисов понижи приказването, значи е спокоен. Значи, задоволително му е по какъв начин се излагат неговите съперници и няма потребност той да приказва в допълнение. Разбира се, аз надалеч не мисля, че българите биха приели още веднъж управническия жанр на Борисов. Според мен, времето му изтече – той даде каквото може, за него оценка ще даде историята невъзмутимо след десетилетия “, сподели той.

" Виждаме по какъв начин обществото залита по такива варианти, като Кирил Петков да вземем за пример ", уточни социологът.

„ Защо? Защото в Кирил Петков вижда цялостния противовес на Борисов. Вижда човек с проект, за разлика от Слави Трифонов, вижда относително младеж с отлично семейство, с отлично обучение, за който последното, което можеш да очакваш е, че нещо шмекерува. Да, може би господин Петков може да дава и надалеч по-убедителни отговори на някои въпроси, като въпроса за поданството и така нататък, само че във всеки случай обществото върху такива фигури, като Петков, проектира желанието за едно малко по-мениджърско, малко по-инструментално, малко по-чисто и малко по-западно изглеждащо, цивилизовано изглеждащо ръководство “, добави Първан Симеонов

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР