В сайтовете на няколко общини вече работят чатботове, които отговарят

...
В сайтовете на няколко общини вече работят чатботове, които отговарят
Коментари Харесай

Чатбот помага с информация за коронавируса на хората в Монтана

В уеб страниците на няколко общини към този момент работят чатботове, които дават отговор на всички въпроси на жители за ковид. Монтана е един от градовете, които към този момент могат да се възползват от потребна информация, обвързвана със болестта. С помощта на ботовете можем да си създадем виртуален медицински обзор сами у дома. Въпросните системи не са автоматизирани.
"Те отговорят незабавно, когато и да е на денонощието. Не изисква хора, които общината или страната би трябвало да наеме. А в този момент телефон 112 е претрупан от хора, които желаят информация за това какво да вършат в тази обстановка ", изяснява Росен Живков, шеф на IT компанията разработчик.
В най-натоварените часове "Скили " дава отговор по едно и също време на над 40 души. За разлика от други сходни онлайн приложения, чатботът дава отговор и на съответни въпроси. А всеки отговор е съгласуван с формалната налична информация за COVID-19 от Световната здравна организация и българското Министерство на здравеопазването.
Интересното е, че когато зададеш един въпрос и получиш отговор, незабавно получаваш и няколко разновидността да допълниш информацията. Да речем, към питателните режими, получавам опция за спомагателна информация за имуностимуланти, както и медикаменти, които ускоряват имунната отбрана. Посочено е и кои лекарства са подобаващи за усилване на имунитета.
Чатботът дава насоки и за признаците на ковид, за тестванията, които всеки може да си направи и даже информация за това къде са локалните полицейски КПП-та и по какъв начин може да се заплати сметка в съответното обитаемо място.
Дори и след изключителното състояние чатбот приложенията ще запазят своята известност в публичния бранш - най-малкото, тъй като са комфортни и потребни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР